Vitel cu ciuperci, o mancare delicioasa

Mancare de vita cu ciuperci

O reteta destul de “straveche ” cu multe amintiri de la bunicile noastre, preluata din generatie in generatie….., amintirile si retetele vor ramane vesnice, doar ca le vom imbunatatii si lasa  la fel si noi  in caietul cu retete.

Vom face o  o tocanita de vitel, inceputa pe ochiul aragazului si terminata in cuptor, dandu-i o savoare si un gust deosebit.

Ingrediente vitel cu ciuperci

500 g carne vitel macra

500 g ciuperci Champignon

50 g unt + 2 lingura ulei vegetal

200 ml vin rosu

500 ml supa carne vita ( sau apa )

4-5 rosii ( sau 500 ml suc rosii )

1 morcov potrivit

2 cepe mari

1/2 lgatura patrunjel proaspat

1 frunza dafin ( sau un fir de cimbrisor; o frunza de salvie etc.. )

sare, piper