Cum se face vitel cu ciuperci
Carnea de vitel se va spala, apoi portionata in bucatele mici ( cat ptr o imbucatura ) sau se taie in felii subtiri (ptr a se putea patrunde bine), apoi se adauga intr-o cratita larga la gura la prajit ( diametrul de 24 cm, pentru a putea fi folosita si in cuptor ) in care s-a pus untul si uleiul.
Bucatile din carne de vitel, se vor amesteca continuu, pana isi vor schimba culoarea ( deveni albicioase ), urmand a fi adaugata ceapa taiata solzisori impreuna cu morcovul curatat si taiat rondele subtiri.
Cand legumele s-au inmuiat ( ceapa si morcovul ), se vor adauga si ciupercile curatate de pielita ( optional ) si indepartate piciorusele ( fie se vor taia in feliute daca vor fi mari, sau in doua daca vor fi ciuperci micute, deoarece la gatit vor mai scadea ), lasandu-se la calit, pana se vor inmuia si scadea din apa lasata ( cca 30 minute ).
Se vor adauga rosiile decojite si taiate marunt, supa de carne calduta ( sau apa ), vinul rosu, frunza de dafin, sare si piper.
Cratita se va da in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 60 minute ( pana va scadea sosul si carnea sa fie bine patrunsa ).
Mancarea de vitel cu ciuperci, se va servi calda, cu 1-2 linguri de smantana, paine proaspata sau mamaliguta si decorata cu patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA !!