Zacusca de fasole

Zacusca-de-fasole

Mod de preparare zacusca de fasole

Punem fasolea la fiert intr-o oala. (daca fasolea este proaspata si nu la cutie) Prima apa, dupa ce incepe sa fierbe o aruncam, apoi punem iar fasolea la fiert intr-o alta apa si o lasam pana se patrunde bobul. Spalam  si curatam ardeiul, morcovul si ceapa, apoi le lasam la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa  dam ceapa prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie, pana obtinem  o pasta fina.
Intr-o cratita, punem uleiul la incins, apoi adauga ceapa, iar la 3-4 minute adaugam si morcovul si ardeiul, ambele tocate.Lasam compozitia sa fiarba timp de 50 minute, amestecand periodic.
Scurgem fasolea,  „tocam” fasolea  folosind robotul de bucatarie sau masina de tocat si o punem peste legumele din cratita.
Adaugam sosul de rosii, foile de dafin si potrivim  cu sare si piper, apoi mai lasa compozitia sa fiarba la foc mic o ora.
Dupa ce zacusca de fasole a fiert, o  turnam in borcane spalate si sterilizate, apoi le asezam cu fundul in sus si le lasam  sa se raceasca acoperite cu carpe.

Savurare placuta!