Peste pane

Pestele pane nu este o alegere prea buna din punct de vedere al sanatatii, insa din cand in cand putem sa ne rasfatam cu el. Si chiar este un rasfat, atat de bun este!

Ingrediente pentru peste pane

1 kg file peste(crap, cod),
100 g faina,
2 oua,
100 g pesmet,
sare, piper, ulei,

Cum se face pestele pane

Fileul de peste se portioneaza, se freaca cu sare si piper, se da pin faina, apoi prin ouale batute, apoi prin pesmet.

Se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana devine auriu, ceea ce insemana cateva minute.

Se poate servi cu diferite garnituri: cartofi natur, varza calita sau simplu cu sos de usturoi. Mie imi place sosul de usturoi cu patrunjel, dar in mod traditional se mananca cu mujdei de usturoi.

Trucuri si idei

Alegeti un peste fara oase si fara piele. Cele mai intalnite alegeri sunt crap, pangasius, salau, dorada, cod, biban

Pestele se pune in tigaie atunci cand uleiul este deja incins, la foc mic.

Cand scoateti pestele din tigaie puneti-l pe prosoape absorbante pentru a mai indeparta uleiul.

Video

Este foarte bun la gust si daca inveliti pestele in malai in loc de pesmet. Si adaugati condimente, ca in video de mai jos.

Sursa foto