Salata cu paste greceasca

De cand a venit vara….. gata cu mancarea grea!

Piata de legume pe care o frecventam dupa ce iesim de la serviciu, ne da multe idei, mai ales ca acestea merg foarte bine combinate fie: cu paste de orice fel, carne de pasare, peste etc…, cu un dressing bine ales si delicios.

Ingrediente salata cu paste greceasca

500 g paste ( de mai multe culori si forme… mie imi plac cele de la Baneasa, din grau dur 100%, care sunt foarte gustoase )

200 g branza Feta

200 g masline negre rondele

5-6 rosii cherry

1 castravete mic

1 legatura de ceapa verde

1/2 lamaie ( zeama )

1/2 lingurita oregano uscat

4-5 linguri ulei de masline

sare, piper

Cum se face salata cu paste greceasca

Pentru a obtine niste paste bune, acestea trebuie fierte conform indicatiilor de pe pachet ( adica intai se va pune oala cu apa si sare la clocotit, apoi se vor pune pastele si lasate sa fiarba 8-10 minute, bune fiind sa fie aldente ).

Pentru 500 g paste, se va pune in oala cca 2 l apa la clocotit impreuna cu un praf de sare.

Dupa ce au fiert, pastele se vor pune intr-o strecuratoare la scurs, apoi clatite sub jet de apa ( acest lucru se va face numai la pastele pentru salata, pentru pastele cu sos, acestea se vor pune direct scurse, fara sa fie clatite cu apa rece ).

In bolul care s-a pregatit in prealabil si in care am pus: rosiile cherry taiate in doua, castravetele rondele, ceapa verde taiata marunt, maslinele negre rondele, branza Feta taiata cubulete, adaugam si pastele scurse.

Din uleiul de masline amestecat intr-un bol mic, zeama de lamaie si oregano uscat, vom face un dressing pe care il punem peste salata de paste, amestecand usor.

Aceste paste se pot servi la o cina tarzie, iar daca mai raman pentru a doua zi se pot lua la pachet la serviciu.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto