Cum scapi de tuse cu remedii naturale. Cele mai eficiente leacuri băbești

Vrei să știi cum să scapi de tuse cu niște remedii naturiste? Astăzi îți prezentăm o listă cu cele mai eficiente leacuri băbești, care sunt folosite încă din vremuri străvechi. Nu dau greș niciodată și sunt o variantă de folos pe lângă tratamentele recomandate de medici.

Atenție, aceste leacuri NU înlocuiesc medicamentele, dar ajută organismul să lupte cu boala într-un mod mai eficient, având efecte dovedite de-a lungul timpului. Sunt ușor de folosit și la îndemâna oricui, pentru că ingredientele de care ai nevoie se găsesc rapid în magazine și piețe.

Citește și: Cele mai bune legume pentru tuse – leacuri băbești

Cum să scapi de tuse cu remedii naturiste?

Tusea este un simptom care ne dă mereu peste cap când suntem bolnavi și nici nu ne lasă să ne odihnim corespunzător. Chiar dacă ai tuse seacă sau o tuse productivă, există câteva tratamente băbești care funcționează de minune.

Ceai de foi de ceapă și coji de nucă

Este foarte des folosit pentru tuse și dureri în gât, dar nu este și preferatul tuturor. Unele persoane nu suportă gustul acestui tip de ceai, în timp ce altora le place foarte mult, fiindcă le amintește de gustul cafelei. Merită oricum să îl încerci și îl poți îndulci cu puțină miere, care este și ea un aliment recomandat în cazul răcelilor sau al gripelor. Atenție! Mierea nu se pune când lichidul este clocotit, pentru că își pierde din proprietățile benefice.

Sirop de ridiche neagră

Este considerat unul dintre cele mai eficiente leacuri băbești cu efect antitusiv. Curăță căile respiratorii de mucozități și calmează durerile. Se spală foarte bine ridichea neagră, se scobește, iar în acea adâncitură se lasă peste noapte zahăr sau miere. A doua zi, se scurge acest sirop și se consumă ca atare.

Vezi și: Schimbari alimentare care sa te ajute sa renunti la fumat

Cartofi în spirt la gât

Aici sunt două variante folosite în popor: fie tai cartofii felii și așezi la gât, înveliți într-o cârpă pe care ai pus spirt, fie dai cartofii pe răzătoare, apoi îi legi la fel în jurul gâtului. Ai totuși grijă să nu exagerezi cu spirtul, pentru că pot apărea neplăceri la nivelul pielii. Acest leac se aplică seara și se lasă să acționeze peste noapte. A doua zi, vei observa cum cartofii s-au înnegrit, iar bătrânii spun că este semn că “trage” boala.

Siropul de pătlagină

Este, poate, cel mai cunoscut și mai utilizat sirop în cazul celor care se confruntă cu tusea. Se toacă foarte bine mai multe mâini de frunze, apoi pasta se amestecă cu zahăr sau miere, niște apă și se fierbe până devine un sirop vâscos. Se amestecă foarte bine pe toată durata fierberii. Dacă nu vrei să depui atât de mult efort, atunci poți găsi acest produs în magazinele de tip plafar sau la raionul de produse naturiste din alte magazine.

Citește și: Cum sa tratezi tusea – 5 remedii naturale

, ,