5 idei de cadouri inspirate, pentru Craciun

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, iar printre sarcinile de la lucru si pregatirile pentru masa de Craciun, pe lista de “must do” mai avem un punct cel putin la fel de important: darurile pentru cei dragi.

Goana dupa cadouri poate fi una placuta, mai ales ca decoratiunile orasului ne introduc deja in atmosfera de Sarbatoare, iar din difuzoarele magazinelor rasuna muzica de Craciun. Ce ne facem, insa, atunci cand suntem in pana de inspiratie sau timp si nu ne mai putem bucura pe indelete de toate aceste minuni?

Raspunsul corect ar fi o lista de cadouri, pentru a avea totusi cateva obiective de la care sa ne abatem doar in caz de forta majora. Cum tentatiile din magazine te-ar putea determina sa cumperi o groaza de lucruri de care nu ai de fapt nevoie si despre care ai putea sa descoperi acasa ca nu sunt tocmai potrivite pentru persoanele destinate, citeste mai jos cateva idei de cadouri pentru cei dragi.

Ciocolata

Pe langa figurinele specifice, ciocolata se regaseste acum intr-o multitudine de arome si combinatii. Ciocolata cu mar si scortisoara, trufele cu portocale, piper sau menta sunt in aceasta perioada comercializate in diferite forme, care mai de care mai surprinzatoare: omuleti de zapada, reni sau spiridusi, globulete gata de pus in brad, banuti aurii, Mosi Craciun sau cosuri-cadou cu tot felul de sortimente de ciocolata.

Iti propunem o cutie de praline, de calitate exceptionala, intr-un format inedit: calendarul lunii Decembrie. Le poti comenda pe gastropedia.ro.

Bomboane in cutie calendar

Filme de Craciun

Cu fiecare decembrie, filmele de Craciun intra in actiune. Si, daca filmele clasice nu se vor demoda niciodata, periodic apar altele noi, la fel de interesante. Recomandarea noastra ar fi sa te documentezi inainte de a pleca la shopping si sa vezi ce preferinte are persoana careia ii vei oferi cadoul. O alta varianta ar fi aceea de a opta pentru cateva filme clasice si cateva moderne, pe care este foarte posibil ca persoana in cauza sa nu le fi vizionat inca.

Pe langa A Christmas Carol si Miracle on 34th Street si seria Home Alone, ai de ales intre filmele de comedie sau cele romantice, a caror actiune au loc in preajma Craciunului sau a Anului Nou: New Year’s Eve, Serendipity, Four Christmases, Noel, How The Grinch Stole Christmas etc.

Un curs de cooking

Daca cei caruia doresti sa ii faci un cadou inspirat si interesant este pasionat de gatit, nu te opri la primul set de tavi sau tacamuri. Ai fi previzibil si e foarte posibil ca astfel de daruri sa se regaseasca deja sub bradul celui in cauza. Fa un mic research pe internet si afla ce cursuri de cooking vor avea loc in perioada urmatoare. Cele care pun accent pe bucatariile internationale sau pe anumite preparate exotice au cea mai mare cautare.

O carte inspirationala

O alta varianta pentru cei care au ca pasiune gatitul, cartile inspirationale, dar si practice in acelasi timp pot fi un cadou exceptional. In librarii, exista numeroase carti care descriu in detalii tainele stilurilor alimentare “la moda”, dar si retete inedite si sfaturi practice, de incercat in bucatarie.

O alegere care nu are moarte este aceasta Carte de Bucate Boieresti de Kogalniceanu si Negruzzi.

 

Un cadou cu gust de Sarbatoare

Pe langa ciocolata, dulciurile speciale sunt intotdeauna un cadou reusit. Turta dulce in diferite forme, alunele glasate, ceaiurile cu aroma de ghimbir, scortisoara sau portocale, alaturi de un ceainic intr-o forma haioasa, bomboane fondante in diverse forme, cani pentru vinul fiert, alaturi de saculeti cu condimente speciale pentru aceasta bautura – toate pot reprezenta solutia ideala pentru cadoul reusit.

Turta dulce III

,