Alimente contra durerii – ce sa mananci pentru a-ti creste toleranta la durere

Asa cum diferite afectiuni pot fi prevenite sau ameliorate prin intermediul unei alimentatii potrivite, la fel si toleranta la durere si rezistenta organismului nostru cresc odata cu adoptarea unei diete potrivite in acest sens. Alimentele contra durerii nu sunt doar un mit, ci contin substante care scad inflamatia in corp si durerea resimtita din diverse motive.

Ghimbirul

Ghimbirul amelioreaza stari precum greata sau probleme respiratorii, iar studii recente au demonstrat ca poate reduce considerabil durerea. De exemplu, pacientii cu dureri la nivelul genunchiului au inregistrat o ameliorare considerabila a durerii dupa ce au consumat extract de ghimbir. De asemenea, un studiu publicat de American Pain Society si citat de Journal of Pain arata ca ghimbirul consumul zilnic amelioreaza durerile musculare dupa antrenamentul intens.

Foloseste ghimbirul pentru a condimenta preparatele tale, consuma-l crud sau opteaza pentru extract de ghimbir.

File de peste parfumat cu ghimbir

Somonul

Acizii grasi esentiali Omega 3 scad inflamatia din corp, fiind eficienti in bolile inflamatoare, durerile menstruale sau cele provocate de artrita. Iti poti asigura “doza zilnica” de acizi grasi esentiali din somon, ulei de masline, nuci, semintele sau uleiul din in, ulei din seminte de susan etc.

Paste cu somon si broccoli

Curcuma (Turmeric)

Unul dintre ingredientele de baza ale prafului de curry, curcuma sau turmericul este un condiment cu un miros asemanator ghimbirului, dar cu o aroma ceva mai puternica. Se pare ca turmericul actioneaza la fel de eficient ca ibuprofenul, fiind de asemenea util si impotriva durerilor articulare. Planta inhiba proteina NF-kB, o proteina care creste inflamatia si durerile de la nivelul articulatiilor.

Pulpa de miel cu stafide si curry

Cirese

Antocianinele din cirese sunt antioxidanti puternici care lupta intr-adevar impotriva durerii si scad inflamatia din corp. Aceste substante protejeaza impotriva durerilor provocate de osteoartrita, crescand toleranta noastra la durere. Alte surse bogate in antocianine sunt si capsunele, murele si zmeura.

Compot de cirese

Cimbru

Un condiment folosit in multe bucatarii traditionale, cimbrul are o aroma speciala, reusind sa puna in valoare notele de baza ale preparatelor culinare. Mai nou, cercetatorii cred ca unii compusi din cimbru ne-ar putea influenta perceptia asupra durerii. Desi studiile nu sunt inca suficiente, se pare ca acest condiment anti inflamator reduce durerea intr-un mod asemanator dexametazonei.

Supa de morcovi cu portocala