Ce alimente să alegi ca să previi umflarea picioarelor

Cum reduci umflarea picioarelor prin alimentație

Cum reduci umflarea picioarelor prin alimentație

Dacă ai picioarele umflate cel mai probabil corpul tău reţine prea multă apă. Condiţia se numeşte edem şi poate avea numeroase cauze – de la stat prea mult în aceeaşi poziţie (de exemplu la birou) până la schimbări hormonale (cum se întâmplă în sarcina).

Dacă picioarele sunt neobişnuit de umflate trebuie să mergi la un control medical. Indiferent dacă vei ajunge sau nu să iei pastile, oricum este bine să ştii că te ajută mult şi o schimbare în alimentaţie. Îţi voi spune, mai jos, care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le faci.

Mai puţină sare
Sunt câteva direcţii în care poţi merge. Una ar fi să nu mai cumperi alimente despre care se ştie că au multă sare, cum ar fi brânză telemea sau mezelurile. Şi să nu mai pui sare în mâncarea pe care o găteşti tu. Să ştii că ţi se pare în mod fals că ar fi esenţială pentru a avea o mâncare cu gust bun. Vei observa că în foarte scurt timp te vei obişnui să mănânci salate fără sare, ouă fără sare. Iar gustul îl poţi da şi prin condimente, care sunt foarte bune pentru sănătatea ta.

Gustări cu fructe
Dacă simţi nevoia de o gustare atunci alege fructe. Ai multe la dispoziţie. Alege mai ales fructe care au un conţinut mare de apă, cum ar fi pepenele. Dar şi strugurii, ananasul, pepenele galben, perele sau portocalele ajută.

Mai multe legume
Legumele sunt indicate atunci când ţi se umfla picioarele. Mai ales că unele legume se comporta precum diureticele: sfecla, ceapă, sparanghelul, prazul. Mănâncă multe salate cu frunze verzi, însă nu le adăugă sosuri sau sare. Atunci când găteşti legume ai grijă la amestecurile de condimente deja preparate – în general acestea conţin foarte multă sare.

Alimente cu multă vitamina B
Nutriţioniştii recomanda ca în această perioadă să consumi multe alimente cu vitamina B – cum ar fi spanacul şi varza kale. Dar sunt indicate şi fructele de mare sau cerealele integrale.

Sursă foto

, , ,