Ce este bine să mănânci când te doare stomacul

Am vrea să mâncăm mereu numai mâncare făcută din alimente proaspete şi cu mare grijă pregătite de noi. Din păcate, atunci când suntem în vacanţa asta este mai greu. Aşa că adesea ne trezim că ne doare stomacul, fără să ne putem explica prea clar de ce.

Din fericire, nu trebuie să stăm cu durerea şi nici să mergem imediat la farmacie. Există câteva alimente care ajută stomacul să îşi facă treaba, chiar dacă nu îi place atât de tare

Ghimbirul
Ghimbirul este anti-inflamator, ajuta digestia şi reduce crampele.

Fă rost de o rădăcină proaspătă de ghimbir, da un pic pe razătoare. Încălzeşte o cană cu apă şi pune ghimbirul în ea. Lasă pentru 10 minute, după care îl poţi bea. Adaugă şi o linguriţă de miere, dacă îţi place mai mult aşa.

Lemnul dulce şi seminţele de fenicul
Dacă te întrebi cum sunt la gust, atunci află că aduc un pic cu anasonul, adică sunt dulci şi cu aroma puternică.

Dacă ai mâncat prea mult sau alimente prea grele, atunci lemnul dulce şi seminţele de fenicul îţi pot fi de folos. Ele reduc balonarea şi te ajută să scapi de gaze. Lemnul dulce are şi un uşor efect laxativ.

Le poţi cumpăra sub formă de pliculeţe de ceai, dar se găsesc în unele farmacii şi sub formă de bomboane.

Kombucha
Ceaiul kimbucha este un ceai plin de bacterii vii care te ajută să rămâi sănătos. El se poate bea oricând, nu numai atunci când ai probleme cu stomacul. Te ajută şi când ai indigestie şi balonare, şi când ai mâncat prea mult sau mâncare alterată, şi când ai diaree.

Îl poţi face acasă, aşa cum îţi va explica Ligia Pop în video de mai jos

Cărbune medicinal
De când a fost descoperit, în 1900, este răspândit peste tot, întrucât are o capacitate uimitoare de a absobi toxinele aflate în tubul digestiv.

El se consuma cu multă apă şi este recomandat să îl iei la primul semn de disconfort stomacal.

Praf de copt
Dacă te chinuie arsurile stomacale atunci te vei bucura să ai lângă tine un pliculeţ de praf de copt întrucât poţi face imediat din el un remediu: pui o linguriţă de praf de copt într-un pahar cu apă caldă şi îl bei.

El va neutraliza acizii din stomac care te deranjează şi te vei simţi rapid măi bine.

, , ,