Ce nu stiai despre MasterChef

In Romania, concursul MasterChef a devenit rapid un adevarat fenomen. Concurenti priceputi si savurosi, teste care mai de care mai surprinzatoare si, nu in ultimul rand, un juriu exigent, dar charismatic – toate au facut din MasterChef cel mai indragit show de cooking din Romania. Cum in luna octombrie a acestui an au avut loc noi preselectii, nu ne mai desparte mult pana la startul MasterChef sezonul II.

Inainte de a cunoaste concurentii si surprizele pregatite de organizatori, ne-am gandit sa trecem in revista cateva detalii inedite legate de acest show de cooking, difuzat in 35 de tari.

•    MasterChef are la baza un format din 1990, imbunatatit si adaptat de producatorii Franc Roddam, John Silver si Karen Ross.

•    Formatul emisiunii are patru versiuni, unele tari transmitandu-le pe toate patru: MasterChef pentru amatori, showul difuzat si in Romania, MasterChef: The Professionals (pentru bucatarii profesionisti), Celebrity MasterChef (vedete-concurenti) si Junior MasterChef (o versiune adaptata pentru copii).

•    Marea Britanie si Australia sunt doua dintre tarile in care MasterChef a cunoscut un succes urias. In Marea Britanie, showul a ajuns la cel de-al XII-lea sezon, iar in  Australia se pregateste sezonul 5, in ambele tari find difuzate si alte versiuni ale showului.

•    Printre tarile in care showul este un succes se numara si Belgia, Grecia, China, Indonezia, Italia, Statele Unite ale Americii, Franta, Germania, Slovacia, Malaezia, Filipine, Suedia etc.

•    In Romania, toti concurentii si-au inceput sau si-au consolidat drumul in acest domeniu. Tocmai de aceea, mult mai multi concurenti s-au prezentat la preselectii, constienti fiind ca MasterChef reprezinta intr-adevar o sansa unica.