Ce se întâmplă cu corpul tău dacă ţii post

Ce se întâmplă daca renunți la produsele de origine animală

Ce se întâmplă daca renunți la produsele de origine animală

Fie că te-ai hotărât să renunţi la produsele de origine animală numai pentru o perioadă din motive religioase sau de sănătate, fie că vrei să ai o dietă bazată exclusiv numai pe plante, corpul trece prin anumite schimbări atunci când faci o modificare de dietă atât de drastică.

O digestie mai uşoară
Consumul de carne, ouă, lactate vine la pachet cu o digestie mai greioaie şi, adesea, cu inflamări ale sistemului digestiv. Studiile au arătat că vegetarienii au un risc mult mai scăzut de apariţie a bolilor de inimă. Aşa că este întotdeauna o idee bună să mănânci mai puţină carne, sau deloc.

Este posibil să scazi în greutate
În general renunţarea la carne şi la produse lactate vine şi cu o scădere în greutate, chiar dacă nu urmăreşti neapărat asta. Este posibil ca acest lucru să se întâmple pentru că începi să acorzi mai multă atenţie alimentelor pe care le mănânci. Când ţii post este mult mai dificil să găseşti imediat, la îndemână alimente de tip fast food şi gata preparate.

Probabil că te vei simţi mai balonată
Renunţarea bruscă la produsele animale duce la apariţia gazelor în stomac întrucât ai în stomac tot felul de enzime digestive care momentan nu mai sunt folosite. Până când corpul le elimina este posibil să tot simţi nevoia să elimini gaze într-un fel sau altul.

Muşchii se subţiază
Pentru masă musculară ai nevoie de multe proteine. Şi cel mai simplu se obţin proteine din lapte, ouă, carne. Dacă renunţi la ele probabil vei observa o diminuare a masei musculare. Însă poţi suplini lipsa de proteine prin accentul pus pe acele cereale care conţin multe proteine, cum ar fi quinoa sau fasolea.

Recomandări generale de nutriţie pe perioada postului
Trebuie însă chiar şi dacă renunţi la produsele de origine animală să fii atent la ce mănânci. Nu este recomandat să consumi margarină. Şi tofu este un aliment controversat de care mai bine stai departe. Încearcă şi să nu îţi rezolvi frustrarea dată de abţinerea de la alimentele preferate prin consumul de prea mult zahăr.

Dacă tot ţinem post este bine să punem pe cât posibil accent pe produsele neprocesate termic, cum ar fi salatele şi fructele. Şi să încercăm să nu creştem cantitatea de pâine consumată, care oricum este în general destul de mare. Atunci când alegem produse de panificaţie să încercăm să le alegem pe cele făcute din cereale integrale, cu cât mai multe fibre şi fără zahăr.

Concluzie – renunţă la produsele de origine animală, chiar şi dacă o faci numai pentru o perioadă. Este o metodă excelentă de detoxifiere a organismului şi de obişnuire a acestuia cu o alimentaţie mai sănătoasă.

, ,