Cel mai bun mod de a-ţi organiza frigiderul

Organizarea alimentelor in frigider. Sursa foto.

Organizarea alimentelor in frigider. Sursa foto.

Este foarte important să ai un frigider bine organizat. Atât pentru a ţine mâncarea în bune condiţii, cât şi pentru a o găsi uşor, atunci când ai nevoie de ea. În plus, dacă nu este organizat, ai şanse mari să nu îţi încapă tot ceea ce vrei să pui în el.

Şi primul pas în orice organizare începe cu curăţenia. Asta înseamnă să scoţi tot ce ai în frigider, moment în care vezi şi ce anume ar trebui aruncat. Dacă trebuie să ţii frigiderul mult timp deschis cel mai bine este să îl scoţi din priză, altfel vei consuma multă energie. Scoate din frigider toate rafturile care se pot scoate. Cel mai simplu este să le speli la chiuveta din bucătărie. În plus, în acest fel speli mai uşor pereţii. Pentru a spăla frigiderul foloseşte detergent de vase. Pune rafturile la loc.

Acum poţi începe să organizezi ce ai în el. Poţi folosi modul de organizare pe care îl au marile restaurante, în funcţie de temperatura la care se face mâncarea. Acest tip de organizare previne contaminarea alimentelor.

În partea de sus se pune ceea ce nu necesită să fie gătit, cum ar fi mâncarea deja făcută. Urmează alimentele care se consuma ca atare – iaurtul, brânză, mezeluri, lapte, ouă etc

În partea de jos se pune ceea ce trebuie gătit la temperatură mare, cum ar fi carnea.

Pe uşă. Uşa frigiderului are temperatură cea mai înaltă. Aici se pot pune condimente, gemuri, bauturi, mustar etc. Deşi se obişnuieşte, nu pune lapte sau oua, întrucât acestea se ţin la temperaturi cât mai scăzute.

Fructe şi legume. Cel mai adesea se ţin în partea de jos a frigiderului. Evită însă să le pui lângă carnea crudă, ca să nu se contamineze. Carnea crudă ar trebui să stea întotdeauna într-un sertar separat.

Dar cum o imagine este cel mai bun mod de a explica…

Cum se pun corect alimentele in frigider. Sursa foto.

Cum se pun corect alimentele in frigider. Sursa foto.

Cel mai bun moment pentru a vă ocupa de această muncă este atunci când el este cât mai gol, înainte de a merge la cumpărături pentru o săptămână întreagă sau înainte de a vă apuca să gătiţi pentru o perioadă mai lungă de timp.

Voi cum va organizat frigiderul?

, , ,