Cele mai ciudate 5 restaurante tematice din lume

Ori de cate ori alegem un restaurant, ne ghidam dupa anumite criterii: specificul bucatariei, locatie, atmosfera, compania in care ne vom afla etc. Exista, insa, si alegeri ceva mai neobisnuite care vin sa condimenteze o simpla masa in oras.

Site-ul WebUrbanist a facut inconjurul lumii si a gasit cele mai ciudate astfel de restaurante care ofera o alta perspectiva in privinta macarurilor, a servirii sau a designului si tematicii restaurantului.

Buns & Guns (Chifle si arme), Beirut, Liban

Restaurantul din Liban, Beirut are o tematica ceva mai periculoasa, intrucat managerul localului a dorit sa recreeze atmosfera orasului din timpul razboiului cu Israel, din 2006. Numele felurilor de mancare, sunetul de elicopter ce se aude in surdina, designul cu elemente militare, toate vin sa intregeasca acea atmosfera. Asadar, daca treci de sloganul de la intrarare, “Sandwichurile te pot ucide”, ai toate sansele sa savurezi un burger Mortar, un sandwich cu carne M16 Carbine si o masa terorista, vegetariana.

Cabbages and condoms (Varza si Prezervative), Bangkok, Thailanda

“Mancarea noastra nu duce la sarcina” este mottoul singurului restaurant din lume dedicat masurilor de protectie impotriva sarcinii. Felurile de mancare sunt si ele in ton cu specificul restaurantului, “Salata de prezervative picanta” fiind unul dintre cele mai populare din meniu. Se presupune ca atmosfera si mancarea binedispun foarte tare, tocmai de aceea, la plecare, clientilor li se ofera prezervative.

Cafeneaua cameristelor, Tokyo, Japonia

In Tokio, Japonia exista numeroase restaurante tematice dedicate cameristelor si culturii japoneze numite otaky (tocilari). Femeile costumate in camerista, care i se adreseaza patronului cu “stapan” si clientilor ca unor oaspeti de seama sunt atractia restaurantului. Cu toate astea, mancarea oferita aici este de multe ori banala si foarte scumpa.

Restaurantul cu tematica mortuara, Truskavets, Ucraina

Atunci cand grupul de antreprenori de pompe funebre s-au hotarat sa isi deschida un  restaurant, nimeni nu se gandea ca vor alege o tematica atat de apropiata de meseria lor de baza. Asadar, restaurantul “Eternitatea” din Truskavets, Ucraina are forma unui cosciug imens, iar designul interior este asigurat prin coroane funerare, pereti negri si sicrie mai mici. Daca ne gandim ca pana si felurile de mancare poarta nume sugestive, cum ar fi “Sa ne intalnim in paradis”, restaurantul isi merita locul printre cele mai ciudate localuri din lume.

The Hellfire Club, Manchester, UK

Desi tema este una de-a dreptul infioratoare, mancarea de aici se spune ca este divina. Restaurantul cu un decor gotic se afla intr-o cladire din secolul 19 despre care se spune ca ar fi bantuita. Pentru a alimenta aceste zvonuri, patronii au inclus in decor si sicrie, schelete si lumini rosii. Din meniu nu lipsesc feluri de mancare precum “Sarutul Vampirului” sau “Cannibal Holocaust”.