Ciocolata neagra – un posibil medicament contra obezitatii si diabetului

Dintre toate beneficiile ciocolatei, controlul greutatii si prevenirea obezitatii par a fi cele mai inedite. Studiile efectuate anterior au aratat deja ca ciocolata neagra nu este doar un desert delicios, ci si o arma impotriva kilogramelor in plus, dar si a unor afectiuni grave, ca de exemplu diabetul.

Chec cu ciocolata

In trecut, specialistii de la Universitatea L’Aquila din Italia au demonstrat ca 2-3 bucatele de ciocolata neagra, savurate cu 30 de minute inainte de masa si la cateva minute dupa masa, ne taie pofta de mancare cu pana la 50%. Asadar, secretul consta in controlarea apetitului si a reducerii absorbtiei de zahar in corp.

Muss de ciocolata

Cu toate astea, pana de curand, oamenii de stiinta nu stiau ce compus anume contribuie fundamental la toate aceste rezultate pozitive. Cum ciocolata mai contine si grasimi si o cantitate destul de mare de zahar, rezultatele unui studiu efectuat recent si publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry sunt cu atat mai importante.

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca cele mai eficiente substante din pudra de cacao, care lupta contra kilogramelor in plus si a obezitatii sunt flavonolii numiti procianice oligomerice, un grup de compusi care regleaza nivelul de glucoza din sange si reduc apetitul.

Nuga cu ciocolata, migdale si fistic

Conducatorul acestei cercetari, dr. Andew Neilson a sustinut faptul ca flavonolii din cacao nu sunt identici, asa ca era necesar un astfel de studiu. In acest moment, oamenii de stiinta spera ca, pe viitor, sa reuseasca producerea unor antioxidanti cu acesti compusi, in forma pura, concentrata, care sa fie folositi tocmai impotriva obezitatii si diabetului.

Tavalite in ciocolata

Pana atunci, insa, e de la sine inteles ca ne putem savura in continuare desertul preferat mai ales ca, in cantitati moderate, ciocolata neagra este “medicamentul” dulce pentru diabet, obezitate, imbunatatirea sistemului cardiovascular si a a capacitatii cognitive.

6 beneficii nebanuite ale ciocolatei