Cum sa fii sigura ca slabesti in timpul dietei

Este mult mai simplu sa te ingrasi decat sa slabesti. Si acesta este, fara indoiala, motivul pentru care ne este atat de greu sa slabim. Slabitul presupune munca.

Haideti sa vedem ce trebuie sa faci pentru a slabi si cum te poti pregati cat mai bine astfel incat sa nu dai gres de aceasta data. Doua reguli sunt esentiale:

Pregatirea in avans

Se crede, in mod destul de incorect, ca totul ar consta in motivatie. De fapt, mult mai importanta este pregatirea. Pentru ca degeaba vrei sa mananci corect daca nu ai la indemana alimentele pe care ar trebui sa le consumi. In astfel de situatii, cel mai adesea, foamea combinata cu lipsa de timp si cu un strop de lene te vor face sa sari peste regulile dietei “doar de aceasta data”.

Este bine sa ai mereu gatit in avans si sa ai la indemana gustari sanatoase, astfel atunci cand foamea te loveste sa nu ai tendinta de a te indrepta catre alimentele interzise.

Invata-ti dieta

Orice dieta se bazeaza pe faptul ca unele alimente se pot consuma, in timp ce altele trebuiesc eliminate. Trebuie sa stii pe de rost care sunt acestea. Mai mult decat atat, trebuie sa cauti retete care sa respecte aceste restrictii. Sau sa adaptezi retete care deja iti plac.

Gaseste cateva feluri de mancare despre care stii sigur ca iti plac. Este bine sa acoperi intreaga perioada a zilei – atat micul dejun, cat si pranzul si cina. Ai nevoie de cateva feluri de mancare acceptate pentru fiecare dintre ele.