Autentificare

Înregistrare

Cum să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp

Cum păstrezi fructele și legumele proaspete.

Cum păstrezi fructele și legumele proaspete.

În fiecare săptămână fac piaţă (ştiu, ar trebui să o fac mai des, dar de atât am timp) şi la sfârşitul fiecărei săptămâni sfârşesc prin a arunca mâncarea. Fructele şi legumele par să nu reziste până când mă hotărăsc eu sau altcineva din familie să le consume. Şi nici nu mă pot lăuda cu un beci, sau măcar un balcon răcoros, ca să mai rezolve din probleme.

Aşa că am început serios să mă interesez cum ar trebui procedat astfel încât fructele şi legumele să reziste o perioadă mai lungă. Pentru că aş vrea să le mănânc ca şi cum atunci le-aş fi cumpărat, şi nu toate înmuiate şi inegrite. Sau, dacă nu le mănânc aşa, crude, să le găsesc o altă întrebuinţare. În căutarea mea, am întâlnit destule trucuri. Şi o parte dintre ele vi le împărtăşesc şi vouă acum.

Ierburile
Le poţi pune în frigider, cum făceam eu până de curând, dar în câteva zile le arunci. Cea mai bună soluţie este să le tratezi precum florile – le pui într-un pahar cu apă.
Dacă totuşi observi că este puţin probabil să le consumi în câteva zile atunci le tai mărunt şi le pui în congelator cu un pic de ulei de măsline


Bananele
Mie îmi pac bananele crude. Şi aş face orice să le păstrez astfel. Frigiderul nu este însă o soluţie, pentru că se inegresc imediat. Aşa că tot pe masă trebuiesc ţinute. Doar că nu lângă mere! Merele fac orice fruct să se coacă mult mai rapid.
Dacă totuşi ai banane care s-au copt bine nu le arunca. Ele se pote tăia cuburi şi băgă în congelator. După aceea, cu doar câteva rotiri la blender le poţi transforma în cea mai cremoasa şi sănătoasă îngheţată.

Ciupercile
Se păstrează cel mai bine în pungi de hârtie şi nu în pungi de plastic. Altfel prind prea multă umezeală.

Salata
Tot de hârtie are nevoie şi ea ca să rămână crocantă. Mai exact prosoape de hârtie. După ce o spălaţi şi o scurgeţi o puneţi în prosoape de hârtie şi apoi în punga din plastic cu fermoar.

Roşiile
Nu se ţin în frigder. Nu pentru că s-ar strica astfel, ci pentru că le piere gustul de tot şi vei ajunge să mănânci carton. Mai bine le ţii pe masă şi le laşi să se coacă în ritmul loc. Dacă devin prea moi nu este o problemă, doar găteşti cu roşii, nu?

Zmeura
Zmeură şi căpşunile încep imediat să putrezească. Din păcate! Pentru că sunt atât de bune! Şi printre cele mai scumpe fructe de pe piaţă. Cum să faci să le păstrezi? Le clăteşti cu 3 părţi apa / o porţie oţet. După care ai răbdare să se scurgă şi apoi le ţii în frigider.

Ridichi, morcovi, ţelină
Pentru a le păstra crocante, aşa cum sunt când sunt proaspete se ţin în frigider, însă în apă. Aşa că, atunci când vii de la piaţă, cel mai bine este să le speli, să le tai, şi să le găseşti recipiente cu apă ca să le păstrezi. În acest fel sunt și mai simplu de mâncat, așa că nu mai poți da vina pe timp pentru că nu mănânci sănătos.

Voi ce alte trucuri folosiți?

, , ,