Cum se foloseşte corect o ladă frigorifică

Lada frigorifica

Lada frigorifica

Dacă îţi place să călătoreşti mult şi să nu depinzi de mâncarea pe care ţi-o oferă alţii atunci ai nevoie de o ladă frigorifică.

Ea este mai utilă decât ne-am închipui: mergem la un picnic şi vrem să nu se strice mâncarea până când apucăm să o facem, am cumpărat un pui de la ţară şi vrem să îl transportăm acasă, mergem la mare şi nu avem încredere în mâncarea de la restaurant sau am fost în vizită la părinţi şi ei nu se lasă până nu plecăm cu atâta mâncare cât să umplem un frigider. Pentru toate aceste situaţii ne este utilă o ladă frigorifică portabilă.

Cea mai des întâlnită şi cea mai ieftină este lada frigorifică portabilă cu înlocuitor de gheaţă. Ea trebuie pregătită cu 12 ore înainte de a o folosi punând acumulatorul în congelator. Dar şi geanta portabilă, în întregime, este bine să o ţii într-un loc răcoros înainte de a o folosi – adică în casă şi nu afară, în maşină încinsă.

Nu toată lada frigorifică poate să păstreze aceeaşi temperatură, aşa că este cel mai bine să pui lângă răcitor cele mai perisabile alimente. Carnea crudă este cea mai perisabila. Pune-o lângă răcitor, bine închisă în pungă de plastic. Urmează ouăle şi produsele din lapte.

Umple toată ladă. Alimentele se păstrează mult mai bine dacă toată lada este plină, întrucât atunci când este închisă are mai puţin aer la temperatura camerei. Aşa că nu ezită să umpli spaţiile goale cu pungi cu gheaţă.

Dacă pui alimentele deja răcite este mult mai bine, întrucât lada portabilă nu are puterea să răcească, ci mai degrabă să le menţină mai mult timp o temperatură mai rece.

Acoperă lada cu o pătură şi nu o ţine în soare – acest lucru o va ajuta să îşi menţină mai mult timp temperatura.

Nu deschide des lada frigorifică. Dacă vrei să ai şi gustări sau fructe reci pe care să le consumi pe drum cel mai bine este să le pui în altă lada frigorifică.

Mâncarea poate sta într-o ladă frigorifică, fără să se altereze, până la 12 ore. Dacă pui carne îngheţată în lada frigorifică ea rămâne astfel tot cam 12 ore. Poţi mări capacitatea de a ţine alimentele mai reci adăugând mai multe sicle cu apă îngheţată.

Dacă alegi o ladă frigorifică electrică, atunci o poţi folosi cam ca pe un frigider, să tot pui şi să scoţi mâncare din ea. Ea se poate încărca atât la o priză obişnuită, cât şi la o priză de maşină. Şi, dacă eşti la un hotel care nu are frigider, cu lada frigorifică electrică nu îi vei simţi lipsa. Singurul dezavantaj este că nu se închide etanş şi dacă nu mai este în priză alimentele nu se mai păstrează reci. Poţi folosi însă şi la ea acumulatori ca să menţii alimentele reci.

Folosită în mod corect, o ladă frigorifică îţi dă o mare libertate de mişcare. Poţi să ajungi pe plaje în mijlocul pustiului şi să ai tot ceea ce ai nevoie, poţi pleca cu copii mici şi să mănânce mâncarea de acasă, pe care o cunosc, poţi face economii în călătorii.

, ,