Aţi încercat până acum dovleacul spaghetti? Este denumit aşa întrucât pulpa sa se desface foarte uşor în fâşii asemănătoare pastelor spaghetti.
Acest tip de dovleac are o textură fină, ceea ce îl face perfect pentru a fi servit copiilor. El a fost cunoscut mai întâi în Mexic, dar acum îl puteţi găsi uşor, întrucât este crescut chiar la noi în ţară. Îl veţi recunoaşte destul de simplu, este oval, nu prea mare şi de culoare galbenă. În plus, este foarte posibil să fie denumit Spaghetti Squash, adică dovleac spaghetti.
Cum se face dovleacul spaghetti
Spălaţi dovleacul şi îi tăiaţi ambele capete, după care îl tăiaţi pe jumătate în lungime. Coaja este destul de tare.
Curăţaţi seminţele din interior. Cel mai uşor se face asta cu o lingură. Semintele le puteti pune in cuptor sa le prajiti. Sunt foarte bune.
Dovleacul se pune pe o tavă pentru cuptor cu faţa tăiată în sus. Presaraţi pe el câteva picături de ulei, sare şi piper.
Îl întoarceţi cu faţa în jos şi îl daţi la cuptor pentru aproape o oră la un foc mediu.
Când dovleacul este făcut scoateţi tava din cuptor şi începeţi să îi scoateţi miezul cu o furculiţă. Se desprinde uşor, în fâşii, ca şi cum ar fi spaghetti. Aveţi grijă, să nu vă ardeţi.
Se serveşte aşa, sau mai adăugaţi şi alte ingrediente, după gust – ceapă, ardei roşu, roşii, măsline.
Video
Dacă nu te prea incanta idea de a avea dovleacul în cuptor pentru o oră, atunci este bine să ştii că el se poate face şi la cuptorul cu microunde. Pentru unul de mărime medie nu ai nevoie de mai mult de 12 minute ca să se facă. Puteţi sa il puneţi întreg, fără sa il tăiaţi în două, numai să aveţi grijă să faceţi în el 2-3 găuri înainte de a-l introduce în cuptor. Urmăriţi video de mai jos pentru a vedea cum se face.