Delicii cu usturoi verde: sosuri

Usturoi verde

Usturoi verde

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu primăvara mănânc mai mult usturoi decât tot restul anului. Nu pot rezista în fata usturoiului verde, aşa cum nu pot rezista în fata cepei verzi. Pur şi simplu te îmbie în bucătărie, să faci cele mai simple reţete. Este atât de bun la gust încât nu are nevoie de niciun fel de artă ca să iasă ceva cu adevărat delicios.

Îl puteţi pune direct în mâncare, merge bine şi cu ou, şi cu paste, şi cu alte legume de primăvară. Dar cel mai bine mi se pare mie că merge pentru a face sos pentru salate.

Sos cu usturoi verde pentru salată
Ulei de măsline
Suc proaspăt de lămâie
Usturoi verde
Piper şi sare
Toate aceste ingrediente se pun în blender şi se amestecă până când sosul devine omogen şi moale.

Sos cu usturoi verde, oţet şi miere
Aveţi toate ingredientele de mai sus, dar mai adăugaţi oţet şi miere. Măsurile sunt următoarele
O legătură de usturoi
Un sfert de cană de ulei de măsline
2 linguri de oţet
O lingură de miere
2 linguriţe de suc de lămâie
Sare şi piper după gust.
Deja ştiţi, totul se pune în blender şi se amesteca, până când ingredientele devin foarte mărunte

Sos cu usturoi verde

Sos cu usturoi verde

Sos pesto cu avocado şi usturoi verde

Pentru acest sos ai nevoie de
Un avocado curăţat
Usturoi verde
Frunze proaspete de busuioc
Parmezan
Ulei de măsline
Seminţe de floarea soarelui
Sare
Totul se pune în blender şi se amestecă. Vă închipuiţi cât de bine poate să meargă cu pâine prăjită?

, , ,