Nimic nu întrece mesele în aer liber, într-o grădină umbroasă şi plină de flori. Şi tocmai pentru astfel de momente ne-am gândit să vă prezentăm un meniu delicios de ușor.
Salată verde prăjită cu ridichi
1 legătură de ridichi
1 ceapă franţuzească, tăiată în felii subţiri
1/2 cană plus 2 linguri de oţet
2 linguri de zahăr
sare brută şi piper proaspăt măcinat
1/2 cană lapte bătut conţinut scăzut de grăsime
1/4 cană de plus 2 linguri de smântână
1 salată verde , redusă la jumătate pe lungime
1 lingură de ulei vegetal
Se pune ridichile şi ceapa într -un castron mic. Se aduce 2/3 căni de apă, 1/2 cană oţet, zahăr şi 2 linguriţe de sare la fiert într-o cratiţă mică. Se toarnă peste ridichi şi ceapă după care lăsaţi la frigider.
Între timp, amestecaţi împreună laptele bătut, smântâna, şi restul de oţet. Se condimentează cu sare şi piper şi băgaţi la frigider.
Se încălzeşte grătarul pe care se pune salata şi celelalte legume, lăsându-le în jur de 4 minute. După ce le luaţi de pe grătar, adăugaţi laptele bătut şi serviţi imediat.
Creveţi prăjiţi cu bacon şi lămâi
16 creveţi mari
2 lămâi
ulei de măsline – 1 lingură extra – virgin
4 felii groase de bacon
Amestecaţi toate ingredientele în sucul de la o lămâie alături de uleiul de măsline.
Inveliti crevetii in bucati de bacon după care aşezaţi-le pe grătar împreună cu felii groase din a doua lămâie.
Lăsaţi-le în jur de 3 minute pe fiecare parte după care puneţi-le pe o farfurie.
Cartofi roşii crocanţi
1 1/2 kg de cartofii roşii mici
1/4 ceaşcă de frunze de pătrunjel, tocate
2 căţei de usturoi , ras fin
Se pun cartofii într-un vas mare şi se umple cu apă rece. Se condimentează cu sare, şi se aduce la fierbere. Se reduce focul şi se fierb 12 până la 13 minute. Se scurg, şi lasă să se răcească puţin. Înjumătăţiţi cartofi, şi se amestecaţi-i cu 1 lingură de ulei .
Între timp, amestecaţi pătrunjelul, usturoiul, şi restul de 2 linguri de ulei într-un castron mare.
Puneţi cartofii la grătar, lăsându-i 1 până la 2 minute pe fiecare parte. Amestecaţi-i apoi cu ulei şi usturoi şi mirodenii după gust. Serviţi împreună cu acei creveţi delicioşi.
Tort cu piersici
3 piersici , tăiate în felii
zahăr 1/4 cană plus 1 lingură
1 cană smântână rece
1 pandişpan
Puneţi peste piersici 1 lingură de zahăr, iar restul de zahăr îl bateţi cu smântână până ce aceasta devine frişcă.
Secţionaţi tortul în trei şi puneţi pe fiecare rând frişcă şi felii de piersici. Lăsaţi-l la frigider pentru 45 de minute după care serviţi.