Prevenirea tenului lucios pe timpul verii

Prevenirea tenului lucios

Prevenirea tenului lucios

Pleci în fiecare dimineaţă de acasă cu un ten fresh, iar până după masă devine lucios de la sebum? În timp ce majoritatea presupune că e vorba de trăsăturile genetice şi de a avea un ten gras, acesta nu este singurul motiv. De fapt, oricine poate fi afectat de acest exces de sebum, fiind cauzat de o serie de factori interni sau externi.

Printre factorii interni se numără tendinţa spre ten gras, ten uscat sau hormoni.

E adevărat că cel mai evident motiv este tenul gras. În acest caz, trebuie să te asiguri că ai o îngrijire de rutină adecvată şi nu neglijezi vreun aspect.

Mai este de luat în calcul şi tenul uscat, care la un moment dat, în timpul zilei tinde să devină încărcat cu sebum. Asta nu înseamnă că se transformă într-un ten gras. De fapt, indică o hidratare deficitară, iar pielea crează un surplus de uleiuri pentru a o menţine hidratată.

De asemenea, hormonii reprezintă un factor care nu poate fi rezolvat direct, însă având un stil de viaţă balansat (regim alimentar sănătos, exerciţii fizice, echilibru între muncă şi viaţă socială), pot fi ţinuţi sub un oarecare control.

 

Cauzele externe sunt marcate de medicamente, stres, folosirea unui număr mare de produse cosmetic şi schimbarea mediului.

Medicamentele pot schimbă modul natural de funcţionare al organismului, cauzând astfel diverse modificări  în organism (cum ar fi producerea sebumulu).

Asemenea medicamentelor, stresul are un impact puternic asupra proceselor corpului, influenţând şi producerea de uleiuri în exces.

Cu toţii am trecut prin încântarea de a cumpăra multe produse cosmetice şi prin dorinţa de a folosi cât mai multe. Iar aici intervine secretul, cu cât folosim mai puţine (şi potrivite tipului de piele) cu atât mai bine.

Schimbarea climatului contribuie foarte mult la reacţiile pe care le are corpul, iar printre modalităţile de protecţie pe care le foloseşte este şi creşterea nivelului de sebum.

Pe lângă aceşti factori, modul în care ai grijă de tenul tău influenţează foarte mult felul în care acesta arată. Dacă stai să te gadesti, ai o rutină eficientă? Urmezi aceeaşi mereu aceeaşi paşi? Eviţi folosirea prea multor produse?

Cum te machezi corect

Cum te machezi corect

 

Există o serie de paşi care sunt necesari pentru orice vârstă şi pentru orice mediu. În primul rând trebuie să determinaţi ce fel de ten aveţi, să-l curăţaţi de două ori pe zi, să folosiţi un toner şi cremă, iar exfolierea şi folosirea unei măşti sunt necesare o dată sau de două ori pe săptămână.

În plus, mereu trebuie să luaţi în calcul produsele de make-up pe care le folosiţi şi cum le folosiţi. În primul rând este indicat să utilizaţi un primer. În funcţie de tipul acestuia, puteţi elimina surplusul de sebum, să hidrataţi şi să acoperiţi liniile fine şi ridurile. În ceea ce priveşte fondul de ten, acesta trebuie să aibă factorii necesari tipului tău de ten. Iar în privinţa cantităţii de pudră, aceasta trebuie să fie cât mai redusă pentru a oferi tenului posibilitatea să respire.

Nu trebuie să uitaţi o dietă echilibrată şi pe cât posibil de exerciţii fizice, în funcţie de fiecare organism.

Sursa foto

, ,