Il cheamă Remy şi visează să devină maestru bucătar. Specialitatea sa este “ratatouille”, una din mâncărurile cunoscute ale bucătăriei franţuzeşti. Dar de ce tocmai “ratatouille”, când această bucătărie are atâtea şi atâtea alte specialităţi de faimă? Pur şi simplu pentru că primele trei litere ale acestui cuvânt, “rat”, înseamnă şobolan, iar Remy este exact un asemenea rozător. Şobolan, şi nu şoarece, cum i se spune, din pudoare, în traducerea românească, probabil ca să nu înspăimânte sau să dezguste publicul. Şoarece ori şoricel este, nu-i aşa, simpaticul Mickey Mouse ori nu mai puţin simpaticul Jerry, îndrăgiţii eroi ai desenelor animate. Şi nu este plasat celebrul Disneyland sub semnul aceluiaşi Mickey Mouse? (în treacăt fie zis, americanii au născocit o poreclă sardonică acestei monumentale construcţii kitsch, “Mouschwitz”, în sensul de exemplu al unui holocaust al culturii).
Mai multe detalii gasesti aici:
Reteta gatita in film o gasiti aici si este foarte simpla. Reteta de Ratatouille :
sau detalii despre film pe IMDB