Pe măsură ce petreci mai mult timp în bucătărie înveţi fel de fel de trucuri care îţi fac viaţa mai uşoară. Vă vom spune câteva dintre ele, astfel încât data viitoare când vă loviţi de una dintre aceste probleme să ştiţi cum să o rezolvaţi fără a mai apela la varianta “sună un prieten”.
- Pentru a evita alunecarea tocătorului în timp ce tai alimentele, pune sub el şerveţele, în special pe la colţuri.
- Cuţitele tocite. Foloseşte baza unei căni sau al unui bol de ceramică pentru a întrepta cuţitele.
- Apă care iese de oală. Un truc transmis din generaţie în generaţie: pune o lingură de lemn peste oală respectivă cât e pe foc.
- Bagheta de a doua zi. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să iei o bagheta proaspătă, iar a două zi să fie tare? Ei bine, nu trebuie decât să pui puţină apă peste ea, o înveleşti în folie de aluminiu şi o laşi la cuptor pentru 15 minute. Convinge-te din clipul de mai jos:
- Prea multă sare. Dacă ţi se întâmplă vreaodata să pui prea multă sare într-o supă, nu trebuie decât să cureţi un cartof şi să-l pui înăuntru. Va înmagazina excesul de sare, iar după fierbere poţi să-l scoţi.
- Ouă proaspete. Vrei să verifici dacă ouăle din frigider mai sunt proaspete? Nu trebuie decât să le pui într-un recipient cu apă. Dacă se scufundă poţi să le foloseşti, însă dacă plutesc poţi să le arunci. Coajă oului permite intrarea aerului într-o perioadă mai lungă de timp, adică cu cât a trecut mai mult timp cu atât e mai mult aer în interiorul oului şi acesta pluteşte.
- Legume moi. Aşează-le pe un prosop de hârtie după care le poţi pune într-o pungă de plastic şi depozita în frigider.
- Răceşte-ţi băuturile cu fructe îngheţate. În funcţie de băutura pe care o prefer poţi să pui la congelator fructe pe care să le pui în pahar în momentul în care vrei să serveşti ceva. Acestea sunt cele mai bune variante:
Băuturi reci, fară să le strici gustul.
- Pahare uscate perfect, fără urme. După ce ai spălat paharele, pune-le la uscat fie pe beţişoare de lemn fie pe un grill de plastic.
Cum usuci paharele fără urmă.