Autentificare

Înregistrare

Ultimul trend la New York – tortul transparent

În ultima vreme toată lumea de pe internet pomeneşte despre un tort transparent. Gelatinos, translucid, fără gust, uimitor, ceva ce nu am mai trăit în viaţa mea, o aventură culinară, cam acestea au fost cuvintele cu care a fost descris alimentul cu pricina.

El a apărut de curând la New York şi fiecare îşi propune să îl încerce sau povesteşte cum a fost întâlnirea cu Raindrop Cake. Este elastic, dar în acelaşi timp ţi se topeşte în gură, precum apa. Are gust de melasă şi de alune prăjite. Este delicat şi revigorant. Dar toată lumea se jura cu mâna pe inimă că nu există cuvinte să descrie aşa o mâncare ciudată, pur şi simplu trebuie să încerci că să înţelegi.

Raindrop cake

Raindrop cake

Din ce este făcut? Din apă minerală şi agar-agar, un gelifiant vegetal, obţinut dintr-un amestec de mai multe varietăţi de alge marine. Este foarte bun pentru sănătate, aşa că ai putea spune că este prima prăjitura din care poţi mânca şi să nu te simţi vinovat.

Cum sub această formă nu se prea poate spune că are un gust, atunci i se adăugă un sirop de zahăr şi faină de soia prăjită.

Inventatorul acestui desert, Darren Wong, atrage atenţia că numai nouă aşa ceva ni se poate părea foarte bizar. Reţeta are de fapt la bază o prăjitură tradiţională japoneză.

Dacă te bate gândul să încerci şi tu, atunci uite un video făcut de Krist Yu. Şi ea a fost curioasă şi a vrut să guste minunea. Şi cum nu putea să o cumpere a încercat să o gătească acasă. Uite ce a ieşit

, ,