10 motive ca să îmi iau un kilogram de cireşe acum

Deși 1 kg de cireșe are 610 calorii ajută la slăbire

Deși 1 kg de cireșe are 610 calorii ajută la slăbire

Mergem pe stradă şi cireşele ne îmbie de pe toate tarabele. Le vedem în supermarket. Ne ridicăm ochii şi dăm peste fructele roşii aşezate cuminţi, perechi, în copaci. Şi ar trebui să ne oprim şi să ne luăm zilnic câte un kilogram de cireşe.
Uite de ce

Nu le vom mai găsi decât până la începutul lunii August. Apoi nu ne rămâne decât să visăm la timpurile bune de la începutul verii şi să bem compot de cireşe.

Ne ajută în procesul de slăbire. Caută şi vei găsi cu siguranţă dieta cu cireşe. Asta nu înseamnă că au prea puţine calorii. Un kilogram de cireşe înseamnă 610 calorii, adică cât o masă foarte consistentă. Deci e bine să ne oprim la jumătate. Restul se împarte cu prietenii.

Stau foarte bine la capitolul nutrienţi: fibre, potasiu, vitamina C. Au capacităţi antioxidante şi antiinflamatorii. Aduc beneficii sistemului cardiovascular.

Sunt printre alimentele cu un indice glicemic foarte mic, iar asta contează mult mai mult decât caloriile. Aşa că ne reglementează cantitatea de zahăr din sânge şi, prin urmare, şi nevoia pe care o simţim de a mânca în plus.

Dau o mână de ajutor sistemului imunitar. Dacă te întrebi ce să faci ca la toamnă să nu mai ai probleme cu răcelile, atunci începe acum cu o cură de cireşe. Conform studiilor, ele sunt de mare ajutor sistemului imunitar, greu încercat în mediul prea puţin natural în care trăim.

Ajuta în cazul durerilor articulare. Dacă ştii că ai probleme cu articulaţiile atunci cireşele ar trebui să fie printre favoritele tale. Pentru că ele sunt capabile să reducă inflamaţiile. Mai ales dacă ai guta, sunt recunoscute pentru ajutorul pe care îl pot da.

Adormi mai uşor. Dacă ai probleme cu somnul atunci un sirop de cireşe te poate ajuta să adormi mai uşor. Se comporta aproape că un somnifer natural.

Dacă depui efort fizic intens, atunci cireşele te pun cel mai bine pe picioare, arată studiile. Aşa că dă o tură de parc şi mănâncă un pumn de cireşe reci când ajungi acasă. Este un mod perfect de a-ţi începe sau termina ziua. Sau, şi mai bine, mergi pe munte, în drumeţii, şi ia la tine o tartă cu cireşe.

Se găsesc la ţară. Dacă mergi la ţară cireşele nu sunt o raritate. Şi poţi să găseşti copaci chiar pe marginea drumului care să te îmbie, plini de rod, exact ca în poveste. Doar că unii sunt cam înalţi şi îţi trebuie o scară şi un pic de abilitate.

Truc: cireşele pot rezista şi o săptămână în frigider, dacă le punem nespălate şi neacoperite. Să nu uităm, totuşi, să le spălăm înainte de a le mânca.

Sursa foto

, , ,