Pe măsură ce înaintăm în toamnă, gândul către un ceai fierbine sau o supă aromată şi caldă, ne încălzeşte. Hrănitoare şi plină de vitamine şi minerale, am putea ridica supa la statutul de masă supremă într-un bol. Dar mai puţine vorbe şi mai multe reţete. Mai jos găsiţi câteva din supele noastre preferate, pe care am ajuns să le facem cu bani puţini investiţi.
Supă de dovleac şi cartof dulce

Supă de dovleac şi cartof dulce. Sursa foto
Pe lângă o textură cremoasă, aproape de vis, şi o culoare perfect tomnatică este extreme de hrănitoare, o puteţi mânca fără probleme atât la prânz cât şi seara. Puneţi la cuptor jumătate de dovlea împreună cu doi cartofi dulci. Până ce acestea sunt gata puneţi pe foc lichidul de la o supă de legume (aceasta o puteţi obţine de fiecare dată când faceţi supe de legume şi rămâne prea mult lichid, pe care să-l puneţi la congelator). Adăugaţi o ceapă tăiată în bucăţi mai mari, apoi dovleacul şi cartofii dulci. După primul clocot, luaţi-le de pe foc şi puneţi-le într-un blender alături de sare şi piper după gust. Simplu, rapid, poftă bună!
Supă de cartofi cu spanac şi cârnăciori picanţi

Supă de cartofi cu spanac şi cârnăciori picanţi. Sursa foto
1 lingură de ulei de măsline
1 300g cârnăciori picanţi, tăiaţi bucăţele
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 ceapă, mărunţită
1/2 lingură de oregano uscat
1/2 lingură de busuioc uscat
1/2 lingură de ardei iuţi, uscaţi, mărunţiţi
5 căni de supă de pui
1 frunză de dafin
5 cartofi roşii tăiaţi în bucăţi mici
3 căni de baby spanac
1/4 cană de smântână
După acest titlu nu cred că mai trebuie să adăugăm nimic. Este fix acel mix de sănătate şi gust, fierbinte şi picant de care ai nevoie în serile răcoroase de toamnă.
Încălzeşte uleiul într-o tigaie şi adaugă bucăţile de cârnăciori, prajindu-le timp de 3-5 minute. Adaugă usturoiul, ceapa, oregano, busuioc şi ardeii. După 2-3 minute, când au devenit translucente adaugă supa şi frunza de dafin. Pune bucăţile de cartofi şi găteşte pentru încă 10 minute. Adaugă spanacul, amestecă până se înmoaie, iar la final toarnă smântâna alături de sare şi pipet. Se serveşte imediat.
Chilli Vegetarian

Chilli Vegetarian (Sursa foto: Cookie and Kate)
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă, tăiată
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
1morcov, curăţat şi tăiat
1 legătură frunze de ţelină, tăiate
1 ardei roşu, tăiat
1 ardei galben, tăiat
1 jalapeno tăia,t cu sâmburii scoşi
3 linguri de sos de roşii
2 linguri de boabe de fasole roşii – din conservă
2 linguri de boabe de fasole negre – din conservă
2 căni cu apă
2 linguri de ardei iute uscat, mărunţi
Sare şi piper, după gust
După ce încălziţi uleiul adăugaţi ceapă şi usturoiul, prajindu-le pentru 2-3 minute. Puneţi peste acestea morcovii, ţelină, ardeii şi bucăţile de jalapeno. Ţineţi-le pe foc timp de 5 minute sau până când toate legumele devin moi.
Adăugaţi roşiile, fasolea şi apă, mestecaţi constant şi adăugaţi condimentele. După 30 de minute, luaţi de pe foc şi serviţi alături de nachos.
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)