Autentificare

Înregistrare

5 greşeli pe care să nu le faceţi la cumpărarea ciupercilor. Bonus: o reţetă

Ciuperci sote

Ciuperci sote

Este încă post şi acum ciupercile sunt la mare căutare, intrcat ele pot să ne dea acea senzaţie de saţietate pe care ne-o dorim.

Doar că, din motive greşite, considerăm ca ciupercile sunt dificil de făcut. Sau, mai precis, noi nu ştim cum să le facem ca să ne iasă bine şi să nu fie apoase. Vă vom demonstra în acest articol că nu avem motive să le ocolim – este chiar simplu să gătim ciuperci.

Începem cu alegerea lor
Cel mai bine, atunci când cumpăraţi ciuperci, este să nu le luaţi preambalate, ca să puteţi alege voi fiecare ciupercă în parte. Ele trebuie să miroasă a pământ, a proaspăt, să fie un pic umede, colorate în mod uniform şi tari.

Cum le păstraţi
Dacă aţi luat mai multe ciuperci decât aveţi nevoie imediat pentru a le găti nu le ţineţi în pungi de plastic, pentru că atrag umezeala, ci în puncgi de hârtie. Aveţi grijă să nu le puneţi lângă alimente care miros puternic, întrucât vor absorbi acel miros.

Cum le curăţaţi
Ciupercile nu se spala cu apă, decât dacă le puneţi în mâncare. Dar şi atunci este mult mai bine, dacă sunt murdare, să le ştergeţi cu un prosop de hârtie. Dacă le spălaţi în apă, ca pe orice legumă, vor absobi foarte multă apă.

Cum le gătiţi
Să spunem că vreţi să faceţi cel mai simplu fel de ciuperci, ciupercile sote. Pentru asta aveţi nevoie de o tigaie suficient de mare, întrucât ciupercile au nevoie de spaţiu. Şi de suficient ulei, întrucât dacă puneţi prea puţin ciupercile vor absorbi imediat uleiul şi nu vor mai avea în ce să se facă. Cel mai bine este să le puneţi la foc mediu, într-un singur strat, şi să le ţineţi până când devin maronii.

,