7 beneficii ale ghimbirului


Deşi dintre toate condimentele din lume ghimbirul este cel mai utilizat, la noi este mai puţin cunoscut şi folosit.

Uite 7 dintre beneficiile care îi sunt recunoscute, multe dintre ele încă din antichitate, din medicină chineză şi mai târziu, preluate şi de europeni încă din timpul romanilor

Boli de inimă

Alături de usturoi şi ceapă, ghimbirul este o modalitate de a-ţi păstra sistemul cardiovascular sănătos. Secretul consta în a-l consuma regulat.

Indigestie şi greaţă

Fie că ai o uşoară indigestie, fie că suferi de greţuri care nu îţi dau pace, precum în sarcina, ghimbirul a demosntrat că poate ameliora simptomele.
Dar are efecte pozitive şi atunci când ai probleme cu constipaţia, întrucât relaxează muşchii intestinali, ceea ce grăbeşte finalul eliberator.

Sistem imunitar deficitar, probleme respiratorii

Încă din Ayurveda este dezvăluit faptul că ghimbirul îmbunătăţeşte sistemul imunitar, întrucât deblochează acumularea de toxine din organism. Combinaţia de ulei de eucalipt cu ulei de ghimbir e foarte utilă dacă ai probleme de respiraţie.

Durere

Ghimbirul este un remediu foarte bun împotriva durerii, în sensul că acţionează asupra terminaţiilor nervoase şi în acest fel diminuează informaţia pe care aceştia ne-o transmit. Dar fac mai mult decât atât, ajutând şi la reducerea inflamaţiilor din organism.
De exemplu, este un bun remediu contra durerilor menstruale.

Cancer

S-a demonstra că există cazuri în care ghimbirul inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Mai ales când este vorba despre cancerul ovarian. De obicei, se consuma sub formă de ceai în acest scop, însă nu a fost dezvoltat niciun program de tratare a cancerului cu ajutorul ghimbirului.

Colesterol

Consumul constant de ghimbir nu numai că împiedica creşterea prea mare a colesterolului, dar are şi rolul de a-l reduce. Cel puţin aşa a arătat un studiu făcut asupra a 85 de persoane care au consumat pudră de ghimbir timp de o lună jumătate.

Artrită

O altă boala neplăcută a vremurilor noastre este osteoporoza şi ghimbirul este util şi aici. Consumul de ghimbir reduce durerile de genunchi asociate cu statul în picioare.

, , , , , ,