8 Activităţi pe care să le desfăşori pentru o viaţă productivă

Tuturor ne place să mai rămânem în pat după ce alarma sună sau să amânăm lucrul pentru un proiect, la fel cum de-a lungul timpului dezvoltăm mai multe activităţi pe care le simţim că ne-ar face bine, însă este vorba de situaţii în care ne e bine pe moment, iar repercursiunile se văd după.

viata sanatoasa

viata sanatoasa

(Sursa imag: Pinterest)

1. Trezeşte-te de dimineaţă. Un studiu apărut în Jurnalul de Psihologie Aplicată a scos în evidenţă faptul că persoanele care se trezesc de dimineaţă sunt mai proactive şi mai dornice să se apuce de treaba faţă de cei care dorm până târziu. În plus, persoanele care se trezesc devreme au mai mult timp să planifice şi să ducă toate task-urile la un bun sfârşit.

2. Bea apă. Pe cât de simplu, pe atât de eficient. După 6-7 ore de somn în care organismul tău e privat de apă, acordă-I un boost şi după ce te trezeşti bea un pahar-două de apă. În plus, îţi creşte metabolismul şi eşti mai plin de energie.

3. Ia micul dejun. Există numeroase corelaţii care leagă nivelul înalt de concentrare şi focus cu existenţa meselor regulate de dimineaţă.

cum sa ai o viata sanatoasa

cum sa ai o viata sanatoasa

(Sursa imag: Pinterest)

4. Exerciţii şi mişcare. Alegând un stil de viaţă activ vei reduce stresul , vei avea energie din plin şi vei creşte nivelul de productivitate. Un studio realizat de Universitatea din Bristol a scos în evident faptul că majoritatea angajaţilor care făceau exerciţii săptămânal aveau performanţe mai ridicate faţă de ceilalţi; chiar şi din simplul motiv că erau mai bine-dispuşi.

5. Fă-ţi patul dimineaţa. Îţi vine să crezi sau nu, dar această activitate, dimineaţa, este corelată cu o productivitate şi o stare de bine ridicată. Mai mult, să ajungi acasă după o zi plină şi să ştii că te aşteaptă o casă aranjată îţi induce o stare de linişte şi relaxare.

6. Evită să intri pe reţelele de socializare online. Există un timp pentru orice, însă dimineaţa nu e pentru această activitate. Pauzele sunt bine-venite şi nu spune nimeni că trebuie să renunţi la internet, însă evită pe cât posibil să accesezi mailul sau Facebookul după ce te trezeşti. Vei avea un work-flow întrerupt la job şi productivitatea va scădea.

7. Întocmeşte o lista sau chiar mai multe. Realizează o lista cu lucrurile pe care să le faci zilnic şi vei avea parte de mai multă ordine în gânduri, în plus satisfacţia va creşte cu fiecare activitate tăiată de pe lista respectivă.

8. Începe ziua cu activitatea cea mai complicată. Ai făcut lista, nu te apucă de lucrurile uşoare, realizeaz-o pe cea care îţi da cele mai mari bătăi de cap. După ce o vei încheia celelalte vor părea că se rezolva de la sine şi vei avea mai mult spor.

, , ,