Cele mai proaste alegeri pe care le poţi face pentru micul dejun

Cele mai proaste alegeri pentru micul dejun

Cele mai proaste alegeri pentru micul dejun

Micul dejun pare să fie una dintre cele mai complicate mese ale zilei. Nu avem timp deloc sau suntem somnoroşi şi nu avem chef să ne mişcăm mai repede ca să îl includem şi pe el. Am vrea, dacă s-ar putea, să sărim direct din pat în colţul nostru de birou. Aşa că masă de dimineaţă este prima tăiată de pe listă, mai ales că de fapt nu ne este chiar foame.

Iar dacă nu o tăiem facem alegeri foarte proaste în privinţa a ceea ce alegem să consumăm. Haideţi să vedem câteva dintre aceste alegeri la care ar trebui să renunţăm.

De departe, cea mai proastă alegere este să nu luăm micul dejun deloc. Deşi sunt foarte mulţi cei care o fac. Dacă iei micul dejun eşti mai activ, încă de dimineaţă. În plus, scazi şi riscurile de îmbolnăvire.

Cu smoothie cumpărat. Dacă nu îţi faci smoothie singură ca să ştii ce ai pus în el atunci mai bine nu mai iei deloc. Doar pentru că se numeşte smoothie nu înseamnă că este şi sănătos. Este posibil să aibă o mulţime de zahăr şi de siropuri şi de grăsimi.

Cu sucuri de fructe. Deşi este adevărat că dacă bei un fresh de portocale consumi mai puţine calorii decât un smoothie tot nu este bine. Ca să faci un suc de portocale ai nevoie de 3-4 portocale. Mult mai bine este să mănânci o portocală şi un iaurt.

Cu un mic dejun mic. Micul dejun trebuie să fie consistent, cu o mulţime de proteine. Un măr şi un iaurt nu vor fi suficiente. Fii mai serioasă la micul dejun şi asta te va ajuta să fii mai relaxată în privinţa mâncării toată ziua.

Cu mulţi carbohidraţi. Nu mânca multă pâine sau clătite. Dacă vrei ceva consistent alege un ou. Sau măcar, dacă tot consumi multă faina atunci alege una integrală.

Cu cafea cu tot felul de arome. Este ok, poţi bea o cană de cafea pe zi. Însă nu pune în ea fel de fel de creme şi potențiatori de gust. Dacă îţi place cafeaua atunci îţi va plăcea exact cum este, simplă. Atfel este tot una dacă bei o cafea sau bei o coca-cola, moartea siluetei.

Cu iaurt cu arome. Iaurtul este bun însă atunci când i se adăugă fel de fel de arome şi culori denumite fals fructe devine o bombă calorică. Îţi place iaurtul cu fructe? Şi mie îmi place. Aşa că iau iaurt simplu şi îmi pun în el rodie, preferata mea.

Sursa foto

, ,