6 legume care sunt excelente la grătar

Cum faci legume la grătar

Cum faci legume la grătar

Trebuie să pui legume la grătar, fără frică. Chiar dacă ai impresia că mai degrabă le arzi. Unele chiar au nevoie de învelişul ars pentru a avea interiorul mai plăcut la gust.
1. Vinetele
Dacă vrei să faci o salată de vinete atunci vânăta trebuie făcută pe grătar până când pielita exterioară este arsă. Se separă apoi miezul moale cu o lingură şi se freacă bine.

Sau le poți mânca așa cum sunt, făcute la grătar

2. Ardei
Ardeii la grătar sunt incredibil de dulci şi moi, dar în acelaşi timp consistenţi la mestecat. Îi ţii pe grătar până când pielita devine neagră şi apoi o îndepărtezi cu mâna.

3. Ceapă
Nu ai mâncat până acum ceapă la grătar? Trebuie să o faci, este atât de bună la gust încât nici nu ai nevoie de altceva pe lângă ea.

4. Varza
Nu ai crezut că se poate? Ei bine, chiar ar trebui să o faci, mai ales dacă nu te prea atrage mirosul de varză. Pentru că, odată făcută la grătar, mirosul îi dispare, gustul îi devine mai dulce şi cu un uşor iz de fum.

5. Broccoli
Dacă nu ai reuşit până acum să mănânci broccoli cu plăcere, încearcă neapărat făcut la grătar, până când se înnegreşte. Atunci va deveni crocant şi atât de plăcut încât vei mai cere.

6. Roşii
Roşiile de vară sunt deja perfecte, dar iată că se poate şi mai bine, făcute la grătar. Miezul devine mai moale și mai dulce în timp ce coaja are iz de afumat. Delicios!

, ,