Beneficiile aduse de supele de legume

Supa-crema-de-legume

Supa-crema-de-legume

În ultima vreme tot mai multă lume începe să înţeleagă beneficiile supelor de legume. De fapt, au devenit atât de apreciate încât se fac cure cu supe de legume, fie chiar şi pentru o zi.

Ce anume este atât de apreciat la astfel de supe? Haideţi să vedem câteva beneficii, nu de alta, dar am vrea să vă convertim să mâncaţi supe de legume măcar de câteva ori pe săptămână

Nu te lasa flămând
Dacă vrei să ţii o dietă sau să începi să mănânci mai sănătos o supă de legume ar trebui să fie printre primele alegeri. Pentru că ea este plină de nutrienţi şi nu te lasa cu o senzaţie de foame. Este calea sigură dacă vrei să te împrieteneşti un pic mai bine cu mâncarea sănătoasă.

Nutrienţi
Supele de legume conţin toţi nutrienţii de care ai nevoie – carbohidraţi, proteine, grăsime. Şi, în general, o astfel de cura îţi aduce un aport mai mic de calorii. Este însă posibil să te simţi un pic lipsit de energie într-o zi în care mănânci numai supa şi efortul fizic intens să îţi fie mai dificil.

Ai putea mânca numai supa toată ziua?
Da, poţi face asta. De fapt, este şi recomandat să o faci dacă ţii o cură de detoxifiere. Însă alege dimineaţa supe cu mai multe proteine şi grăsimi şi seara supe mai uşoare.

O pauză de la alimentele dificil de asimilat
O supă cu legume îi oferă organismului o pauză în lupta cu alimentele dificile – gluten, carne, lactate, miere, zahăr şi fel de fel de adaosuri chimice care apar în mâncărurile noastre.

Condimente
Nu uita de condimente atunci când faci supe de legume. Ele sunt de mare ajutor sistemului digestiv, dar şi metabolismului.

Ai putea ţine cont de aceste recomandări în general, atunci când îţi plănuieşti o dietă sănătoasă. În plus, dacă vrei şi să slăbeşti, nu trebuie decât să te opreşti din mâncat atunci când eşti sătul. Dacă la jumătate din mesele tale ţii seama de aceste sfaturi, atunci nu vei mai avea niciodată probleme de greutate.

, , ,