Beneficiile gatitului asupra organismului.

Probabil multi dintre dumneavoastra, cei care gatiti, (nu vorbesc de cei care gatesc ca trebuie), ati observat ca gatitul va da o stare buna, de satisfactie iar cand bunatatile gatite sunt si apreciate de cei din jur….Vi-se umple inima de bucurie!

Se pare ca gatitul aduce multe beneficii asupra starii de bine a unei persoane. Si nu, gatitul nu este doar hobby-ul preferat al doamnelor, ci si domnii afirma ca aceasta activitate le este pe plac, ii relaxeaza si o practica cat mai des cu putinta, rasfatandu-si iubitele sau sotiile cu adevarate delicii culinare.

Mai mult decat atat, gatitul poate fi un hobby care poate fi practicat chiar si in  cuplu.  Este genul acela de activitate care rupe monotonia  atunci cand ea intervine in cuplu. Poate fi o varinata de relaxare, seara cand vii de la birou sa gatesti ceva cu persoana iubita si sa vedeti ce minunatii va ies. Bineinteles, alegeti preparate nu foarte complicate si improvizati!

uplu gatind si amuzandu-se

De aceasta pasiune nu aveti cum sa va plictisiti deoarece in fiecare zi sau oricand doriti sa gatiti puteti prepara cu totul si cu totul ceva nou, fara a fi nevoiti sa repetati o reteta. Imaginatia este cea care trebuie pusa la treaba, iar rezultatele de cele mai multe ori va vor surpinde si pe dumneavoastra.

Latura sociala este si ea implicata, ca in cazul oricarui alt hobby. Puteti intra pe diverse forumuri dedicate acestei activitati si nu doar ca veti putea afla retete noi, insa puteti sa impartasi secrete culinare cu cei care au aceeasi pasiune ca dumneavoastra.

Sanatatea dumneavoastra se va imbunatatii.  Nu numai ca va ajuta sa va relaxati dar, veti manca mai sanatos pentru ca veti alege singur ingredientele si calitatea acestora. In plus, mancarea gatita, proaspata are alt gust si alte calitati nutritive.

Deci, daca inca nu gatiti dar va place sa mancati nu cred ca ar strica sa incepeti  sa va “faceti de cap” in bucatarie. Asteptam sa ne povestiti de experientele dumneavoastra din bucatarie, mai reusite sau mai putin reusite. Si nu uitati, puneti creativitatea la treaba.