Beneficiile strugurilor albi pentru organism si retete de smoothie gustoase

Cred ca majoritatea avem idee ca strugurii sunt buni pentru organism, iar in aceasta perioada chiar ar trebui sa ne bucuram de aroma lor. Dar, cum ne ajuta de fapt strugurii albi organismul? Sa o luam cu inceputul…

Ce contin strugurii albi?

80% apa, alaturi de fibre, carbohidrati (glucoza si fructoza), vitamine (C, A, B6, B1, B2, E), minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu), contin acid folic, flavonoide, taninuri si in special antioxidanti.

Studiile arata ca consumul regulat de struguri albi este asociat cu o sanatate mult mai buna a creierului: strugurii contribuie la scaderea riscului de boli neurologice acute si cronice.

Sa nu uitam ca antioxidantii din struguri reduc riscul de ateroscleroza, si  duc la relaxare arteriala  mai mult flavonoidele din sucul de struguri au efecte anticoagulante similare aspirinei.

Strugurii au efect diuretic si regleaza problemele de tranzit intestinal. Strugurii au o si mare putere de purificare a sangelui deci sunt recomandati pentru detoxifierile de toamna. Acestea constau in consumul de struguri timp de 3 zile (2 pana la 3 kilograme pe zi), cure care ajuta la pierderea in greutate.