Care sunt zilele din calendar cu cruce roșie în 2022?

Care sunt zilele din calendar cu cruce roșie în 2022?
Care sunt zilele din calendar cu cruce roșie în 2022? Sursă foto: Canva

Când vine vorba despre sărbători, în afară de zilele de duminică, cele mai importante sunt zilele din calendar cu cruce roșie din 2022. Astăzi îți explicăm când sunt, de fapt, marile sărbători de anul acesta.

În aceste date, conform regulilor Bisericii Ortodoxe Române, dar și a superstițiilor din popor, este interzis să muncești. Nu ai voie să speli, să coși sau să faci alte activități în gospodărie.

Care sunt zilele din calendar cu cruce roșie în 2022?

Sunt zile în care se sărbătoresc anumite evenimente speciale legate fie de evenimente religioase, fie de anumite figuri importante din calendarul creștin ortodox.

În luna aprilie, pe lângă Paștele ortodox care începe în data de 24 aprilie, mai este încă o zi notată cu cruce roșie în calendar: Izvorul Tămăduirii, în data de 29 aprilie.

În luna mai, anul acesta, creștinii ortodocși trebuie să respecte regulile Bisericii Ortodoxe Române în data de 21 mai, când îi sărbătorim pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

În luna iunie, zilele din calendar cu cruce roșie în 2022 sunt: 2 iunie – Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor, 24 iunie – Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și 29 iunie – Sfinții Petru și Pavel.

Cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox de anul acesta

În luna iulie, nu există alte sărbători cu cruce roșie în afară de zilele de duminică. În luna august, ziua notată în calendar cu cruce roșie este 15 august 2022- Adormirea Maicii Domnului.

În luna septembrie, avem două zile cu cruce roșie: 8 septembrie – Nașterea Maicii Domnului și 14 septembrie – Înălțarea Sfintei Cruci.

În luna octombrie, creștinii ortodocși trebuie să respecte mai multe zile de sărbătoare cu cruce roșie: 1 octombrie – Acoperământul Maicii Domnului, 14 octombrie – Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, 26 octombrie – Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir și 27 octombrie – Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului.

În luna noiembrie, zilele din calendar cu cruce roșie sunt: 8 noiembrie – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, 21 noiembrie – Intrarea Maicii Domnului în biserică și 30 noiembrie – Sfântul Andrei.

În luna decembrie, în afară de zilele de Crăciun, mai este o zi cu cruce roșie: 6 decembrie – Sfântul Ierarh Nicolae.

, , ,