Ce poţi face ca gunoiul să nu mai miroasă aşa de urât


Gunoiul din bucătărie este probabil cel mai urât mirositor lucru pe care îl avem în casă. Iar iarna mai este cum mai este, însă vară, chiar dacă ducem gunoiul la fiecare 24 de ore, tot avem impresia că nu este suficient de des. Cum putem rezolva aveasta problema?

Cele mai urat mirositoare alimente

Alimentul care se strică imediat şi miroase cel mai urât este peştele. Aşa că dacă ai gătit/mâncat peşte sau fructe de mare pune resturile într-o pungă mică şi scoate-le din casa imediat ce ai terminat masa.

Absortia mirosurilor

Poţi pune pe fundul găleţii ceva care să absoarbă mirosurile. Foarte bun pentru asta este praful de copt. Adaugi un pic în gunoi şi problema ta dispare. Poate fi pus şi în frigider, dacă nu îţi place cum miroase. Sau în cutia cu nisip a pisicii, dacă ai această problemă.

Coajă de lămâie

Vara mâncăm multă lămâie. O punem în salate, o punem în limonada. În loc să aruncăm pur şi simplu coaja o putem lăsa să lupte cu mirosurile. Adăugă coji de lămâie pe fundul găleţii şi deasupra pune sacul de gunoi. Împreună cu praful de copt ele îţi elimina problema.

Spală coşul de gunoi

Oricâte măsuri ai lua însă, fără să speli coşul de gunoi nu rezolvi problema. O dată la două săptămâni el ar trebui să fie bine spălat cu un detergent. Chiar mai des, dacă observi că s-a murdărit.

,