Ciocolata cu Dragoste – Chocolat (2000)

Un film cu un aer frantuzesc, cu un joc per ansamblu al actorilor foarte bun care te mai scoate din rutina filmelor “americane”.
pe scurt : o femeie, impreuna cu fiica sa, deschide un magazin cu ciocolata intr-un mic orasel Frantuzesc. Acest lucru va zgudui din temelii moralitatea rigida a oamenilor care traiau in acea comunitate.

“Ciocolata cu dragoste” e dulce precum Juliette Binoche. Nu stiu cate kilograme de zahar s-au pus in torturile si prajiturile facute de ea in film, dar in scenariu s-au pus tone! E o fabula plina de bune sentimente, de anti-morala foarte moralizatoare si de imagini frumoase care se petrece in Franta anilor ’50, intr-un orasel de turta dulce.

Povestea seamana cu un basm, in care “zina” Binoche trezeste la viata locuitorii posaci ai “Padurii adormite” cu o simpla atingere a ciocolatei fermecate. Cinefilii vor ramane flamanzi, dar primesc un cadou de consolare: actorii – toti excelenti.
Regia : Lasse Hallström
actori principali : Juliette Binoche, Johnny Depp

PREMII : 5 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare Berlin, un premiu şi o nominalizare Academia Europeana de Film

ciocolata_cu_dragoste chocolat

ciocolata_cu_dragoste chocolat

,