Consumati nucile pecan pentru scaderea colesterolului si pentru alte beneficii aduse sanatatii

 

Tarta cu nuci pecan si miere

Nucile Pecan se gasesc astazi si in magazinele noastre, destinate produselor eco. Preferate de cei care au un stil de alimentatie sanatos, aceste nuci au un gust delicios, fiind consumate ca atare, in salate si gustari sau in  preparate cu carne, prajituri, placinte sau biscuiti. Nucile Pecan sunt originare din regiuni centrale si sudice ale Statelor Unite ale Americii, iar astazi sunt cultivate in multe alte locuri din lume.

Cu un continut ridicat de vitamine, antioxidanti si minerale, nucile Pecan sunt o importanta sursa de energie. Inainte de a incerca aceste nuci cu o savoare deosebita, citeste cele mai importante beneficii pe care le vei avea in urma consumului de nuci Pecan.

Scad nivelul de colesterol

Recomandate in dieta anti colesterol, nucile pecan sunt bogate in acizi monosaturati si antioxidanti fenolici. Aceste substante ajuta la scaderea colesterolului rau cu pana la 10% si la cresterea celui bun, cunoscut sub numele de colesterol HDL. Acelasi efect benefic asupra nivelului de colesterol il au si nucile si fisticul.