Copiii grăsuţi şi Sărbătorile

Ţi se pare că este foarte dificil ca tu însăţi să slăbeşti? Atunci să îţi ajunti copilul să slăbească va fi de două ori mai greu. Iar vacanţă şi sărbătorile te vor înfrânge cu totul. Totuşi nu ceda din prima spunându-ţi că acul cantarului oricum se va duce în sus în loc să se ducă în jos. Şi 100 de calorii pe care le-ai redus pe zi contează enorm.

Ce poţi să faci?

Fără cadouri dulciuri.

Există acest obicei de a da cadouri dulciuri. Toată lumea le da, până când se strâng saci întregi de dulciuri. Se dau vreo 5 ciocolatele la şcoală sau la grădiniţă, mai pun şi părinţii că doar copil lor este un dulce şi dulce la dulce trage, vin şi bunicii cu o cantitate pe măsură şi verii şi mătuşile, ba chiar şi vecina de la 2 care vrea să facă o faptă bună.

Vor la şcoală să li se dea dulciuri? Insistă să li se dea orice altceva. Cum ar fi un bilet la un spectacol? Tu taie dulciurile din start, sigur există lucruri mai interesante de dăruit decât mâncare. Şi vorbeşte cu toţi cei din familie şi explică situaţia.

Fără oferit mâncare când nu îi este foame

Cel mai dificil este când mergi în vizite şi stai mai multe zile. De obicei, asta se întâmplă la bunici. Şi cumva ei se simt obligaţi să ofere în permanenţă mâncare. Prăjiturele, sucuri, nuci, fructe, gemuri, sandvişuri sunt în permanenţă plimbate prin faţa ochilor. Asta desigur pe lângă întinsele mese cu minim 5 feluri de mâncare.

Spune-le de la început că încercaţi să vă construiţi un mod mai sănătos de a hrăni şi că o parte esenţială este să nu mănânci decât când îţi este foame. Aşa că să nu ofere mâncare decât dacă este cerută, iar tu îi vei considera o gazdă perfectă pentru asta.

Fără porţii de adult în farfuriile copiilor

Copiii sunt mai mici decât adulţii. Mult mai mici. Aşa că trebuie să mănânce conform mărimii lor. Dacă un adult are o porţie de friptură cât palma sa, atunci copilul nu poate avea o porţie de friptură cât palma adultului, ci cât palma sa, de copil.

Ce ar trebui să mai mănânce?

Un pumn de legume.

O prăjitură cât două degete sau ciocolată 1 deget.

Fructe cât poate ţine între palme

Aşa că roagă pe cei care te-ai invitat la masă să nu mai îmbie şi insiste ca să mănânce copilul cât mai mult. Este în regulă dacă nu a mâncat tot din farfurie. Este în regulă dacă nu a gustat din toate felurile de mâncare. Şi roagă mai ales să nu te saboteze atunci când îi atragi atenţia copilului că şi-a pus prea mult în farfurie. Este suficient că îţi este ţie frică să nu îl întorci pe copil împotriva ta interzicându-i ceva, nu trebuie să mai intervină şi alţi adulţi şi să te blameze că vrei un copil cu greutate normala chiar şi în timpul festinului lor.

, ,