Cum îndepărtezi grăsimea de pe dulapurile din bucătărie

În funcţie de stilul tău de gătit şi de cât de obişnuit eşti să ştergi de îndată ce vezi că ai făcut o pată, dulapurile tale din bucătărie sunt mai mult sau mai puţin curate. Dar oricum, tot este bine să le speli atunci când faci curăţenia generală în bucătărie pentru că sunt pline de grăsime de la atâta gătit.

Iar ca să se speli nu te gândi că trebuie să le freci cu furie, ba chiar dipotriva, ca să nu le distrugi cumva textură. Sunt mai mulţi paşi pe care trebuie să îi parcurgi, în funcţie de cât de murdare sunt.

În primul rând le ştergi cu o cârpă moale cu apă caldă. Acest lucru pregăteşte pasul următor, făcând mai uşor de îndepărtat grăsimea.

Într-un vas pui apă caldă şi detergent de vase. Ştergi dulapurile cu un burete. Dacă nu eşti mulţumit de rezultat treci şi prin paşii următori. Dacă eşti mulţumit sari direct la final.

Dacă ţi se pare că tot nu ai reuşit să ştergi bine toate urmele de grăsime poţi face o pastă din apă şi bicarbonat de sodiu. Întinzi aceasta pastă în zona care trebuie curăţată. O laşi să acţioneze.

Se limpezesc dulapurile cu o cârpă înmuiată în apă caldă.

Se şterg cu o cârpă moale şi uscată.

Aceşti 5 paşi sunt suficienţi pentru a curăţa dulapurile din bucătărie. Şi, în general, dacă ştergi superficial dulapurile de fiecare dată când ştergi şi blatul de lucru atunci nu trebuie să treci prin aceşti paşi mai des de 1 data pe an.

Cel mai simplu este să împarţi bucătăria în porţiuni mai mici şi să treci prin toţi paşii la fiecare în parte.

În funcţie de materialul din care sunt făcute dulapurile, este posibil să fie nevoie să fiţi atenţi la soluţia de curăţat pe care o folosiţi. În general nu ar trebui să fie probleme, însă oricum este bine să încercaţi mai întâi pe o porţiune mai mică şi care nu este foarte la vedere.

, ,