Daca cunoastem cum sa pregatim un aluat dospit, putem dupa aceea sa improvizam si sa creem o sumedenie de gustari cu branza, ciuperci, carne, gem etc. Trebuie doar sa ne punem imaginatia la treaba.
Am ales o reteta simpla de pregatire a Aluatului dospit pentru a fi la indemana tuturor.
Ingrediente pentru aluatul dospit
350 g faina
150 g unt
50 g zahar
100 ml lapte
un ou
20 g drojdie
un varf de sare
coaja de lamaie
Mod de preparare a aluatului dospit
Intr-un lighenas frecam drojdia cu zaharul, pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul moale, oul intreg, laptele caldut(Atentie, nu cald!), sarea, coaja de lamaie si la urma faina. Aluatul se amesteca cu o ligura, apoi se framanta cu mana 5-6 minute si se lasa apoi sa creasca, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce si-a dublat volumul aluatul este gata de modelat. Puneti pe masa de lucru faina si puteti sa il modelati dupa cum doriti dumneavoastra.