Pentru o garnitura sanatoasa, am ales astazi sa preparam broccoli proaspat cu lamaie.
Dar, cum putem sa preparam broccoli pentru ca sa isi pastreze acea structura ferma si sa nu pierdem din vitaminele pe care le contine? Secretul este simplu, nu trebuie fiert prea mult.
Asa ca luam 500 g broccoli proaspat, pe care il spalam si il desfacem in bucatele mai mici.
Punem apa cu un pic de sare la fiert si atunci cand apa clocoteste, punem buchetelele de broccoli in apa clocotita si lasam sa fiarba 2-3 minute. Apoi vom scoate broccoli din apa fiarta, il punem intr-o strecuratoare si turnam peste, apa rece sau il bagam in gheata, pentru a ramane acea structura crocanta.
Pentru a face un sos a, luat 2 catei de usturoi pe care i-am pisat bine, i-am amestecam cu un pic de smantana si am stors si sosul de la 1 lime/lamaie, din care am pus doar 1/2 din suc, pentru a nu fi prea acrisor sosul. Daca doriti puteti sa presarati deasupra un pic de parmezan si garnitura este gata.
Mancati, aceasta garnitura cu un pui preparat la cuptor sau pe gratar, pentru o masa sanatoasa si fara multe grasimi.
Pofta buna!