Prepararea carnatilor de casa, este o traditie la noi la romani. Daca acum cativa zeci de ani, nu era familie care sa nu pregateasca in jurul sarbatorilor carnati de casa si sa ii afume si sa ii bage la garnita, astazi, cei tineri nu-si mai aduc aminte decat gustul carnatior mancati la parinti sau bunici.
Ei bine, sa stiti ca pregatirea acestora nu este grea si daca respectati reteta o sa ia va iasa la fel de buni ca cei ai parinitilor sau bunicilor vostri. Un pic de rabdare si o afumatoare si masa de Craciun va fi ca cea de pe vremuri.
De ce ingrediente avem nevoie pentru niste carnati gustosi?
10 kg carne de porc cu grasime
350 g usturoi
180-200 g sare
30 g piper
300 g paprica dulce (boia de ardei)
125 g chimen seminte
50 g zahar
20 m mate de porc
Cum ii preparam?
Pregatirea condimentelor
Pentru a ne fi mai usor, toate condimentele le preparam cu o seara inainte.
Chimenul o parte il macin la blender iar o parte il las intreg. Cam 2/3 din chimen il macin scurt in blender si restul de chimen il pun seminte. Piperul il macin cat de fin posibil.Usturoiul il curat iar a a doua zi il dau prin tocatorul de carne cu gaurelele cele mai mici.Sarea trebuie sa fie marunta, neiodata, neprelucrata.