Cum să faci ulei de măsline cu arome

Ulei cu arome.

Ulei cu arome.

Uleiul de măsline în care au fost infuzate ierburi nu doar arată minunat, ci şi dă un gust foarte bun salatelor , pastelor. Poţi chiar şi să îl mănânci direct cu o felie de pâine artizanală. Aşa că trebuie neapărat să faci câteva sortimente pentru tine. Ba chiar poţi lua în considerare să îl dai cadou, dacă eşti în căutare de ceva care va fi cu siguranţă reţinut.

Şi este şi uşor de făcut în casă. Ai nevoie de sticle cu capac. Le poţi găsi la Ikea. Ai nevoie şi de ulei de măsline extra vrgin. Şi, desigur, de arome: lămâie, usturoi, piper, ardei iute, ierburi. Trebuie doar să te decizi ce fel de sortimente vrei să faci.

Există două căi prin care poţi face uleiul aromat: o variantă mai lentă, prin infuzie, care durează în jur de 2 săptămâni. Şi o variantă rapidă, prin fierbere, care durează în jur de jumătate de oră. Indiferent de ce varianta alegi trebuie să fii foarte atent la partea legată de curăţenie, întrucât uleiul de măsline astfel tratat poate să adune bacterii şi să apară riscul de botulism. Tot ce foloseşti pentru a face uleiul aromat trebuie să fie bine spălat înainte şi apoi pus la scurs, astfel încât să fie cât mai puţină apă.

Uleiul aromat poate fi folosit într-un interval de o lună, două de la data preparării. Dacă observaţi ceva neobişnuit dezvoltat în timp în interiorul său, atunci trebuie aruncat.

Ulei aromat prin infuzie lentă
Puneţi într-o sticlă specială toate ingredientele, închideţi sticlă şi o ţineţi într-un loc răcoros şi întunecos pentru o săptămână două.


Ulei aromat prin fierbere
Puneţi la fiert uleiul de măsline împreună cu ingredientele care dau aroma. Este însă posibil ca în acest fel să se piardă unele dintre calităţile uleiului de măsline.

, , ,