Cum să scapi de acnee prin alimentaţie

Acneea este o problemă a pielii de care suferă majoritatea adolescenţilor. Ea apare din cauza faptului că glandele sebacee produc prea mult sebum. Aceasta grăsime în combinaţie cu bacteriile care se găsesc în piele ajung să provoace inflamaţii.

Ea apare mai ales în perioada adolescenţei, în special din cauza hormonilor sexuali, dar se poate manifesta şi mai târziu, pe bază de stres.

S-a considerat, nu în întregime corect, că alimentaţia defectuoasă este cea care duce la apariţia acneii. Mai ales în cazul adolescenţilor, care mănâncă multă mâncare fastfood şi beau multe sucuri. Deşi este adevărat că o astfel de mâncare are un impact negativ asupra pielii, nu ea cauzează acneea. Însă putem ajuta pielea să se refacă dacă îi oferim vitaminele şi mineralele de care are nevoie.

Ce să consumăm din abundenţă

Alimente care conţin zinc. Printre acestea se număra nuci şi alune şi carnea de pasăre.

Piept de pui la gratar cu sos de castraveti

Fructe şi legume proaspete, pentru vitamina C şi beta-caroten

Salata de morcovi cu mere si seminte

Ficat şi ouă, pentru aportul de vitamina A

Rulouri din ficat de pui

Cereale integrale, întrucât conţin zinc şi vitamine din complexul B

Biscuiti sarati cu cereale

Ce alimente să evităm

Dulciurile, fie că este vorba despre ciocolată, biscuiţi sau sucuri. Putem sa ne invatam sa consumam fructe de cate ori simtim nevoia de ceva bun.

Gustările foarte sărate, aşa cum sunt majoritatea celor pe care le luăm de la supermarket. Sa incercam sa ne facem floricele acasa. Sau sa ne obisnuim sa mancam seminte de dovleac, de floarea soarelui sau nuci atunci cand vrem sa rontaim ceva.

Alimentele care conţin zahăr – de ex ketch-up sau alte sosuri gata preparate. Aici trebuie urmarit cu atentie, intrucat mai degraba este dificil sa gasesti alimente fara zahar.