Cum să scapi rapid de mirosul de mâncare din casă

Iubesc mâncarea de Sărbători, însă uneori mirosul mi se pare pur şi simplu insuportabil. Mai ales atunci când implica gătirea de lucruri foarte grele, cum ar fi cârnaţii de porc. Cum poţi să faci să scapi de mirosul din casă?

Nu îl poţi îndepărta cu totul decât dacă găteşti în afara casei, ceea ce iarna este mai dificil, însă îi poţi micşora efectele. Uite ce trebuie să faci:

Închide uşile către dormitoare şi dulapuri

Dacă suprafeţele dure pot fi şterse cu uşurinţă, atunci când este vorba despre textile mirosurile pătrund în ele şi ar trebui să le speli ca să scapi. Dacă nu vrei să dormi într-un pat care miroase a cârnaţi atunci ai grijă ca uşa de la dormitor să fie închisă. Şi îndepărtează toate hainele din zona în care mirosul este foarte persistent.

Deschide fereastra

Ca să nu ai miros în casa aerul trebuie să părăsească încăperea cât mai repede. Foloseşte o hotă, iar dacă nu este suficient de puternică deshide geamul. Ai nevoie să se facă un pic de curent că aerul să plece cât mai repede: da drumul la un ventilator care să sufle aerul către geam.

Fă curat imediat

Nu lăsa vreo tigaie să se înmoaie peste noapte, nu lasa cuptorul sau aragazul murdare. Grăsimea care este acum se va încleia şi va deveni şi mai neplăcută mâine dimineaţă. Ca să nu mai spun că vei avea de suportat mirosul în toată această perioadă.

Un miros plăcut

Încearcă să adaugi un miros plăcut în încăpere. Poţi face ăsta lăsând să fiarbă la foc mic în apă câteva coji de citrice. Adaugă şi un pic de vanilie sau scorţişoară dacă îţi place mirosul lor.

Absoarbe mirosurile

Există la tine în bucătărie câteva substanţe care pot să absoarbă mirosurile: oţet şi bicarbonat de sodiu sau zaţul de la cafea. Pune într-un bol una dintre acestea şi lasa pe masă peste noapte.

, ,