Cum scapi de muştele din bucătărie

Vara avem destul de mult geamul deschis. Nu se poate altfel, trebuie să aerisim, altfel căldura ne deranjează foarte tare. În plus, mai mereu avem fructe pe masă, care se strică uşor. Aşa că muştele sunt în permanenţă atrase, mai ales dacă gătim şi răspândim miros. Cum putem scăpa de ele?

Există benzi adezive pentru prins muşte, există spray-uri care le omoară, există aparate pentru acest scop, dar este puţin probabil să vrei să foloseşti aşa ceva în bucătărie. Aşa că măsurile pe care le poţi folosi sunt altele:

1. Curăţenia

Este primă măsură şi cea mai importantă dintre ele. Vara totul trebuie să fie impecabil, fără firmituri rămase pe masă, fără vase în chiuvetă, gunoiul să fie dus imediat. Curăţă mai des şi în jurul aparatelor electrocasnice, mai ales în jurul frigiderului şi aragazului. Nu uita să cureţi coşul de gunoi cu săpun şi apă caldă mai des. Foloseşte neapărat un coş de gunoi cu capac.

2. Fructele

Fructele pot veni chiar de la magazin cu ouă ale musculiţelor mici de fructe. Din această cauză este bine să le speli imediat ce ajungi acasă. În plus, nu lăsa niciodată fructe care încep să se strice în casă. Mai poţi face şi o mică capcană pentru aceste musculiţe folosind o cană în care ai pus oţet cu câteva picături de săpun de vase. Ai grijă să speli toate paharele în care ai avut vin sau suc, întrucât musculiţele dunt atrase şi de acestea.

3. Plante la ferestre

Pune la ferestre plante care alungă muştele. Din fericire, multe dintre ele sunt plante utile în bucătărie, aşa că obţinem două lucruri bune dintr-o dată. Poţi pune în acest scop busuioc, rozmarin, mentă, lavanda.

4. Uleiuri esenţiale

Cumpără uleiuri esenţiale de cimbru, lavanda, mentă sau busuioc. Împrăştie acest ulei cu ajutorul unui spray în zonele în care muştele au tendinţa de a se aduna. Cumpără un difuzor de uleiuri esenţiale şi pune-l în bucătărie pentru a împrăştia în aer aceste arome care nu sunt pe placul muştelor.

, , ,