Cele mai bune legume pentru tuse – leacuri băbești

Cele mai bune legume pentru tuse – leacuri băbești
Cele mai bune legume pentru tuse – leacuri băbești. Sursă foto: Canva

Astăzi îți explicăm care sunt, de fapt, cele mai bune legume pentru tuse. Sunt ieftine, la îndemâna oricui și nu dau greș, dacă le folosești așa cum trebuie.

Cu siguranță ți s-a întâmplat să apelezi măcar odată la niște leacuri băbești. Deși avem în ziua de astăzi medicamente la îndemână, mama natură ne asigură și acum tot ce avem nevoie pentru momentele în care răceala ne dă bătăi de cap.

Care sunt cele mai bune legume pentru tuse?

Ceapa

Nu toată lumea suportă gustul deosebit. Însă, un ceai de foi de ceapă și coji de nucă este un aliat de nădejde în cazul în care nu reușești să dai afară mucozitățile care îți blochează sistemul respirator atunci când ești răcit.

Mai mult decât atât, reduce febra și calmează durerile din gât și reglează tensiunea arterială. Prin asigurarea unei bune circulații a sângelui, organismul se poate reface mai rapid.

Ridichea neagră

Este delicioasă în mâncare sau salate, dar reprezintă și un leac băbesc ce nu dă greș atunci când vine vorba despre tuse.

Se spală bine ridichea, se scobește cu o lingură și în acea gaură se pun câteva lingurițe de zahăr și se lasă la loc ferit peste noapte. Acel sirop te scapă rapid de probleme.

Usturoiul

Nu degeaba este considerat un adevărat antibiotic natural! Îl poți consuma ca atare chiar și în perioadele în care nu ai răcit. Întărește sistemul imunitar și te ajută să lupți mai bine cu boala.

Leacuri băbești pentru răceală

Ghimbirul

Popoarele asiatice îl folosesc constant în alimentație. Se poate folosi pentru prepararea unui ceai sau a unor siropuri de tuse, pe care le poți face foarte simplu, chiar la tine acasă.

Este un remediu rapid și deosebit de eficient în răceli și gripe. Poți amesteca niște ghimbir ras cu apă călduță, zeama de la o lămâie și niște miere.

Hreanul

Minunea din grădinile românilor te scapă de stresul provocat de tuse. Pentru că are un gust iute, nerecomandat în mod normal în cazul răcelilor, se amestecă ras cu niște miere, pentru a putea fi înghițit fără probleme.

Morcovul

Conține atât de multe vitamine, încât un pahar de suc la temperatura camerei îți dă un boost de energie și ajută corpul să lupte cu boala. Așa te poți reface mult mai simplu și mai rapid, ca să poți elimina mucozitățile acumulate în plămâni.

, ,