Cum se îndepărtează petele de pe haine: grăsime, vin, fructe roşii, cafea


Ca un făcut, de câte ori ai o haină la care ţii mai mult, ea are şanse mai mari să ajungă să fie pătată de mâncare. De la stropi de vin sau de grăsime, până la fructe de pădure, toate ne pândesc şi vor neapărat să se aşeze cât mai vizibil pe hainele noastre. După care, orice am face, nu vor să se îndepărteze de tot, ci rămân acolo, încăpăţânate, ori de câte ori am spăla hainele.
Drept pentru care nu ne mai rămâne dăcât să apelăm la câteva trucuri:

Pentru indepartarea petelor de grăsime

Cel mai bun mod de a scăpa de petele de grăsime este, fără îndoială, detergentul de vase. Acesta este conceput special pentru îndepărtarea grăsimii. Ar trebui să functioneza fără să îţi strice în vre-un fel haina. Dar dacă ai vreo suspiciune poţi încerca la început să îl torni pe o bucată de material care nu este la vedere.

Cum se procedează? Pui detergentul direct pe pata. Freci un pic şi îl laşi să acţioneze pentru câteva minute. După care clăteşti sau speli în continuare haină în mod normal.

Pentru indepartarea petelor de vin

Am vrea să existe şi pentru petele de vin o astfel de soluţie uşoară, dar din păcate nu este. Aici viteza este esenţială. Cu cât acţionezi mai repede cu atât este mai bine.

Îndepărtează cât mai repede lichidul. Pentru asta cele mai bune sunt prosoapele absorbante când este vorba despre lucruri care se spala mai greu – un covor sau o canapea sau hainele de pe tine dacă nu ai cu ce să le schimbi. Dacă poţi, atunci pune imediat haina în apă rece acolo unde a fost pătată. Foloseşte săpun sau detergent de rufe. Foarte important- nu frecă. Cu cât freci mai mult cu atât cresc şansele să intre în fibre culoarea roşie.

Pentru indepartarea petelor de fructe de pădure

Ca şi la petele de vin, cu cât acţionezi mai repede cu atât este mai bine. Dacă poţi să schimbi hainele imediat atunci pune la fiert un ibric cu apă, întoarce bluza pe dos şi apoi toarnă şuvoi apă fierbinte peste pata.

Dacă vezi că pata nu vrea să se ducă aduci foloseşte acid – fie torni câteva picături de lămâie, fie pui bluza să se înmoaie cu partea pătată în oţet. Cel mai adesea acest lucru rezolva problema.

Pentru indepartarea petelor de cafea

Cu cât incepartezi mai repede o pată de cafea cu atât mai bine. în primul rând încearcă să absobi cât mai repede lichidul, că pata să fie cât mai mică. Apoi spală imediat bluza. Foloseşte pentru asta apă rece şi ţine sub jetul de apă cu bluză pe dos.

Dacă nu s-a îndepărtat cu totul foloseşte apa amestecată cu oţet, cafeaua fiind acidă va avea un efect mai mare decât dacă ai folosi numai apă.

Sursa foto

, ,